WELKOM OP DE DUYNEWAKE!

WELKOM OP DE DUYNEWAKE!

26 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op het eerste gezicht ziet een oester er maar grauw uit. Zijn knoestige schelp is nauwelijks te zien tussen het zand en de keien op de bodem van de zee. Sommige mensen en kinderen lijken op zo’n oester. Ze vallen helemaal niet op in onze wereld vol dynamiek en vol kleur.

Maar parelvissers weten wel beter: de grillige buitenkant van de oester verbergt een pracht van een parel. Telkens opnieuw putten ze hun lichaam uit om in de diepte te duiken naar zo’n verborgen schat.

Sommige mensen en kinderen lijken op zo’n oester. Niets laat zo’n prachtige parel vermoeden die ze in zich verbergen. Sommige mensen lijken op zo’n parelvisser. Geen moeite is hen te zwaar om bij anderen de parel tevoorschijn te halen. Zij zien de parel in de ‘oesters’ die hen omringen.
(uit Chantal Leterme – Een parel voor elke dag)

Op zaterdag 6 juli is het weer zover! Dan vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats met om 18.00 uur een mooie viering in de Visserskapel, waarbij we onze overleden vissers en zeelieden herdenken. Ook nu weer trekken we in processie naar de vloedlijn voor een sfeervolle wake, met een verhaal en een lied. Nieuw dit jaar is dat we elkaar achteraf ontmoeten in het groene decor van de Visserskapel.

Meermens zorgt voor sfeer en gezelligheid met zijn Nederlandstalige liedjes over ‘de dingen des levens. Ook een hapje en een drankje zullen niet ontbreken. De Oostendse Visbakkers zorgen voor ‘è ploate op è stuute’ en onze kokjes Willy, Marnick en Dominique laten jullie genieten van verse garnaal- of kaaskroketjes. Dit alles overgoten met een frisse Betsy. Wat moeten we nog meer hebben om er met z’n allen een mooie zomeravond van te maken!
We hopen jullie dan ook talrijk te mogen verwelkomen. Men zegge het voort.