Nieuw initiatief van Welzijnsschakel De Caproen

Nieuw initiatief van Welzijnsschakel De Caproen

10 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Welzijnsschakel De Caproen probeert reeds vijf jaar vanuit het parochiaal ontmoetingscentrum De Caproen buurtverbindend te werken. Onze vrijwilligers gaan op zoek hoe vooral de meest kwetsbaren in onze wijk kunnen worden versterkt. We krijgen hiervoor de steun en erkenning van het OCMW Bredene. Samen met andere armoedeorganisaties uit Bredene volgen we het sociaal beleid van de gemeente op de voet.

Dit jaar hebben we twee initiatieven waarvoor we jullie aandacht vragen:

1/ Elke eerste woensdag van de maand kun je terecht in het Dienstencentrum Sas (oranje zaal) voor een heuse Bingonamiddag. De opbrengst hiervan gaat naar de Welzijnsschakel.

2/ Elke eerste en derde maandag van de maand tussen 16 en 18 uur kun je terecht op De Caproen voor KotjeKaffie. Even de benen strekken? Zin in een babbel? Loop je thuis de muren op? Dan heb je zeker een reden om een ‘pot koffie’ te komen drinken tijdens dit ontmoetingsmoment.
KotjeKaffie is een nieuw initiatief van WZS De Caproen en wil buurtbewoners verbinden. De koffie is gratis! Wil je een bijdrage geven? Dat kan. Belangrijker is dat je er even op adem kunt komen. Je kunt er anderen ontmoeten in het Sjarelkot, Breendonklaan 2a. Mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen er ook een aanvraag indienen voor een maandelijks voedselpakket.

WZS De Caproen is daarom dankbaar voor de gift die ze begin deze maand kreeg van ACV-Bredene. Het aanbod aan producten uit Colruyt is perfect om onze herstart van de voedselbedeling een duwtje in de rug te geven. Samen met een inzameling tijdens de adventsperiode van de Don Boscoschool komen we aan een mooi divers aanbod om mensen in deze periode wat warmte te bieden. Dankjewel!

(Bart Mommerency)

ACV-Bredene schonk voor 400 euro aan producten voor de voedselbedeling
Elke, Linda, Charissa, Patrick, Gilva en (fotograaf van dienst) Bart maken zich klaar voor de vernieuwde voedselbedeling op De Caproen