Lenteconcert Bredense harmonie in St.-Jozefskerk

Lenteconcert Bredense harmonie in St.-Jozefskerk

22 juni 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

De Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene speelde op zaterdag 4 juni hun eerste concert, buiten de muren van hun repetitielokaal, sinds de uitbraak van corona. Zo’n 120 mensen waren in de St.-Jozefskerk getuige van hun kunnen en kregen een brede waaier aan prachtige melodieën voorgeschoteld. Zo nam de harmonie ons onder andere mee op een muzikale reis doorheen Italië, brachten ze een ode aan Demis Roussos en Freddie Mercury en werden rock ’n roll en gospel naadloos aaneengeregen. Sluitstuk was het magistrale ‘Music (was my first love)’ van de eind vorig jaar overleden John Miles.

Een gastoptreden was voorzien voor Jean-Pierre Hautekiet, in lang vervlogen tijden koster-organist in de kerk op ’t Sas. Tussen de blazers door mocht hij dit, jawel, ‘blaasinstrument’ bespelen en toverde hij allerlei klankkleuren doorheen de kerk, speciaal voor dit orgel en de gelegenheid uitgezocht. Eindigen deed hij dan weer met de ‘Ostendaise’, een onlangs ontdekt muziekstuk waarin trage en vlugge dansen elkaar afwisselen. We luisterden met open mond naar wat uit dit instrument kan gehaald worden.

Bij een drankje werd nog even nagenoten van dit initiatief. Voorzitter van de kerkraad Dany Hollevoet, initiatiefnemer en presentator van dienst, was achteraf heel enthousiast en wil hier alvast een vervolg aan breien.

Tekst: Johan Vervaeke
Foto’s: Frieda Van Eenoo