Solidariteitsmaal in De Cappelrie

Solidariteitsmaal in De Cappelrie

29 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 12 maart schoven 51 mensen mee aan tafel in de Cappelrie voor de solidaire maaltijd. Uit elke parochie van de pastorale eenheid waren mensen aanwezig. Sommigen hadden hun familie zelfs uitgenodigd. En ook de vertrouwde mensen van zoveel jaren waren weer van de partij.

Kok Franky en zijn ploeg hadden hun best gedaan. Iedereen genoot van de romige paddestoelensoep, de sappige kip van de waterzooi, de genietbare krielaardappeltjes. Sommigen kozen er een passend wijntje van de wereldwinkel bij, anderen een biertje en velen ook gewoon water. Raymonda had dan weer gezorgd voor een lekker dessert met cake en chocoladetaart. Gesteund door de vrijwilligers mochten we iedereen een lekker maal en gezellige tijd bezorgen. Zoals altijd, zeiden de habitués.

En het goede doel ? Dat kwam aan bod tijdens het bezinnend moment van pastoor Nikolaas en parochieassistent Johan. En zoals steeds verzorgde Johan ook het filmpje van Broederlijk Delen. “El pueblo unido no mas sara vencido!” (Een verenigd volk zal nooit overwonnen worden!) klonk het bij de Guatemalteekse boeren. En wij droegen hieraan ons steentje bij. Het solidariteitsmaal bracht 571,28 euro op. Dankjewel ook aan de vrijwilligers voor hun helpende handen. 
(priester Nikolaas)

(c) Johan Vervaeke

(c) Johan Vervaeke

(c) Severine

(c) Johan Vervaeke