Sober Maal als start van de veertigdagentijd

Sober Maal als start van de veertigdagentijd

28 februari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Na de viering in de St.-Jozefskerk vonden een 40-tal mensen op Aswoensdag de weg naar De Caproen voor een Sober Maal. Na een bezinnend momentje werden de verschillende activiteiten ten voordele van Broederlijk Delen belicht. Ook nu weer had Willy voor heel lekkere soep gezorgd die verorberd werd samen met een boterham. We ervaarden dat sober ook lekker kan zijn. Na de nodige inkopen te hebben gedaan bij de pop-up store van de Wereldwinkel nam Wivine (12 j.) ons mee in haar verhaal in Congo. We opteerden voor de campagnefilm voor de lagere school omdat er wel wat kinderen mee aan tafel zaten. Een goede keuze zo bleek. De gedachte dat we het hier in het Westen toch wel allemaal behoorlijk goed hebben, speelde door ons hoofd. We zijn blij dat we wat van ons ‘teveel’ mogen delen met onze broer en zus in Congo. Het Sober Maal bracht 454 euro op ten voordele van Broederlijk Delen.
(Johan Vervaeke)