Kerstmusical ‘Een engel met een B ervoor’

Kerstmusical ‘Een engel met een B ervoor’

11 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

In de laatste week voor de kerstvakantie bracht het vierde leerjaar van de Don Boscoschool de kerstmusical ‘Een engel met een B ervoor’ in de St.-Jozefskerk. In de voormiddag voor alle leerlingen van de school, in de namiddag voor ouders en grootouders. Het was een ontroerend toneelspel rond het verhaal van de geboorte van Jezus met een kleine engel in de hoofdrol die van dichtbij het kerstgebeuren meemaakt.

‘Het begon allemaal in de hemel, waar het engelenkoor aan het oefenen was…’ Tussen de mooie engeltjes is er één bengel. Deze is eigenwijs, doet maar al te graag wat zot en valt daardoor wat uit de toon. Op een avond zien de engelen een mooie ster aan de hemel. Bengel wil van dichterbij een kijkje nemen, maar hij valt van de ster op de aarde. Zo komt hij terecht bij Benjamin en de herders in Bethlehem. Diezelfde avond komen een man en zijn hoogzwangere vrouw langs op zoek naar een plaats om te overnachten. Er is geen plaats meer in de stad dus wijzen ze hen een stal aan. En die nacht gebeurt het… Opeens horen ze engelen zingen dat er een kindje geboren is. Bengel herkent de stemmen van zijn koor en samen met de herders gaat hij op zoek naar de stal. Daar vinden ze Maria, Jozef en kindje Jezus. En Bengel ziet eindelijk zijn ‘grote engel’ terug. Samen kunnen ze nu terug naar de hemel waar Bengel zijn vleugels terugkrijgt. Eind goed, al goed!

Tussen de stukjes toneel werd er flink gezongen door het (engelen)koor, het geheel in goede banen geleid door juf Iris en juf Tina. Dankjewel voor dit mooie kerstgebeuren! 
(tekst & foto’s: Johan Vervaeke)