‘Samen op pad’ met eerste communicanten

‘Samen op pad’ met eerste communicanten

20 maart 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

In het weekend van 2-3 maart werden de eerste communicanten op de derde zondag van de veertigdagentijd uitgenodigd voor een ingroeiviering in de St.-Jozefskerk rond het thema ‘Samen op pad’. Voor de gelegenheid hadden wij een ‘witte loper’ uitgerold in de middenbeuk waar iedereen bij het binnenkomen zijn voetstappen kon achterlaten. Zoals verwacht gingen deze alle kanten uit. Daarom hebben wij wegwijzers nodig in het leven die ons tonen welke richting we uit moeten. Meteen een verwijzing naar de 10 wegwijzers die God ons gaf, 10 tips die ons helpen om samen op het goede pad te blijven. Twee stenen tafels stonden vooraan opgesteld waarop de kinderen telkens een wegwijzer/gebod aanbrachten. Ook voor Broederlijk Delen en de campagne was er even aandacht. Tijdens de offerande werd een schaaltje met aarde aangebracht, grond om van te leven, broodnodig voor de boeren in Congo. Zo was er in de viering heel wat medewerking, zowel van de kinderen als van enkele ouders. Ook enkele liedjes, die ze in korte tijd aangeleerd kregen, werden uit volle borst meegezongen. We zijn blij te mogen rekenen op zo’n enthousiaste bende kinderen, die straks hun eerste communie zullen doen. Laten we er SAMEN werk van maken!
(tekst & foto’s: Johan Vervaeke)