Kruisoplegging en catechesemoment vormelingen SAS

Kruisoplegging en catechesemoment vormelingen SAS

6 maart 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 24 februari kregen de vormelingen van St.-Jozef hun kruisje opgelegd tijdens een druk bijgewoonde viering. Ze staan op een ‘kruispunt’ in hun leven waarbij ze keuzes moeten maken. Zo kunnen ze er voor kiezen om in het spoor van Jezus te lopen. Even trokken we samen met Jezus de berg op om te dromen en stil te staan bij hoe stralend de wereld er zou kunnen uitzien. Maar straks komen we weer met beide voeten op de aarde terecht, want daar moet het gaan gebeuren. Vele mooie woorden en gedachten werden uitgesproken en gezongen. Net voor het Onze Vader mochten de ouders het kruisje rond de hals hangen van hun zoon of dochter. We hopen dat deze jonge mensen op hun verdere weg Jezus mogen dragen, niet alleen om de hals, maar ook en vooral in hun hart.

(lees verder onder de foto’s)

Op zondag 25 februari mochten de vormelingen op speurtocht in de kerk. Gewapend met een plattegrond en verschillende foto’s ontdekten ze heel wat voorwerpen en symboliek in de kerk waar ze straks hun vormsel zullen doen. Het bracht hen veel nieuwe inzichten bij over het huis van God. De vele dromen die jongeren hebben, maar ook de dromen uit de Bijbel waarbij God mensen inspireert, waarschuwt of tot inzicht brengt leidde dan weer tot het maken van een dromenvanger die straks als decoratie zal dienen in de vormselviering. Dank aan allen die deze voorbereidende dag ondersteunden.
(Tekst & foto’s: Johan Vervaeke)