Kruisweg in Sint-Jozefskerk

Kruisweg in Sint-Jozefskerk

22 maart 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een 11-tal parochianen kwam afgelopen vrijdag 19 maart – op het Feest van St.-Jozef – de kruisweg meebidden in de kerk. Veertien keer stonden we stil bij de laatste tocht van Jezus. We deden dit aan de hand van de schilderijen van Norbert Rammant, die voor de gelegenheid mooi opgesteld stonden in een halve cirkel. Norbert, die zelf aanwezig was, was achteraf zichtbaar ontroerd én dankbaar om de goede zorgen voor zijn werken, met dank aan de kerkraad van St.-Jozef. Bij elk tafereel stonden we biddend stil en ontstaken we een kaars. Zo groeide een ‘lichtend spoor’ als stil getuigenis van hoop en opstanding. Van angst naar belofte, van dood naar leven, van duister naar ‘licht’. Je kan tijdens de Goede Week de kruisweg ook individueel bidden. Hiervoor liggen teksten achteraan ter beschikking.