Kermisweekend St.-Antoniusparochie

Kermisweekend St.-Antoniusparochie

20 juni 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het patroonsfeest van de Sint-Antoniusparochie op 13 juni was traditiegetrouw weer aanleiding voor een druk kermisweekend op de Vuurtorenwijk. Dat begon in feite al vrijdagmorgen toen de fototentoonstelling van het Davidsfonds in de kerk open ging. Deze tentoonstelling over “De jaren 70 door de lens van Herman Defurne” was ook zaterdag en zondag te bezichtigen en werd door een duizendtal mensen bezocht.

Het bestuur van het Davidsfonds organiseert ieder jaar een fototentoonstelling in onze kerk

Het hoogtepunt van het kermisweekend was natuurlijk de vissersmis op zondag met de traditionele bloemenhulde aan het gedenkteken van de vissers van de parochie “die op zee bleven”. Deze mooie viering werd op punt gezet door de liturgische werkgroep. Voor de muzikale omkadering zorgden organist Dirk Decoene, het Sint-Antoniuskoor en het kinderkoor van het Onze-Lieve-Vrouwecollege. Leerlingen van het 3e en 4e leerjaar van het college brachten een mooie evocatie, leerlingen van het zesde leerjaar kwamen vendelzwaaien. De Last Post veroorzaakte weer rillingen in de kerk.

Het 6e leerjaar van OLVO bracht een mooi slotmoment
Kinderen van het O.-L.-Vrouwecollege brachten een mooie evocatie
En we eindigden met het visserslied en een processie met het beeld van St.-Antonius

’s Morgens hadden de vroege vogels van de KWB al een rits andere vroege vogels meegenomen op dauwtrip. Vanaf 7.30 u. serveerden de vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels – ook geen langslapers – een (h)eerlijk ontbijt voor bijna 180 man.

Een (h)eerlijk ontbijt georganiseerd door onze vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel
Ook de wereldwinkel stond tussen de vele kraampjes van de rommelmarkt met een heuse stand van eerlijke handel

Na de Vissersmis was er ook nog een reeks initiatieven waarvan de opbrengst bestemd was voor het onderhoud van zaal Vuurtoren: vrijwilligers van de KWB en van de fietsploeg hielden een “vissersbar” open, OKRA bemande de koffiebar en zorgde voor belegde broodjes, Lieve Melis en Marie-Rose Vanhercke brachten zelfgebakken pannenkoeken aan de man, en Milo en Gerda Cassiman bakten visjes.

OKRA-vrijwilligers verkochten belegde broodjes
Barkeepers van onze KWB (vissersbar in de tent aan zaal Vuurtoren)

Was het weer misschien niet super dit jaar, de belangeloze inzet van velen bracht toch weer warmte en zon op de parochie.
(Leo Coulier)