In deze Adventstijd bereiden we ons verder voor op het Kerstfeest

In deze Adventstijd bereiden we ons verder voor op het Kerstfeest

14 december 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Wij bereiden ons in deze Advent verder voor op het Kerstfeest. Wij zullen het moeten vieren in onze kleine bubbel, maar we willen wel met elkaar verbonden blijven. Samen kijken we uit naar de geboorte van het Licht in onze harten.

Daarom blijven onze kerken tijdens de dag open en blijft iedereen welkom. Achteraan liggen er nog steeds blaadjes met de teksten van Kerstmis maar ook van alle zondagen in de Kersttijd. Ook bieden wij wat verdere duiding op onze website. Zo willen we een heel klein beetje geestelijk voedsel en licht binnenbrengen in jullie huiskamer in deze donkere dagen.

Zullen wij eucharistie kunnen vieren?

Sinds 11 december is er een Ministerieel Besluit die ons toelaat om met max. 15 kerkgangers (voorganger en orgelist niet inbegrepen) weer eucharistie te vieren. Dit kan mits afstand van 1,5 meter tussen elke persoon, er wordt max. 1 persoon per 10 m² toegelaten en uiteraard met respect voor alle geldende veiligheidsmaatregelen (ontsmetten, mondmasker dragen, afstand houden).

De bisschoppen dringen echter niet aan en laten de parochies (in ons geval het team van de Pastorale Eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren) vrij te beslissen. Met ons team hebben wij intussen beslist om geen diensten op onze normale uren van weekendvieringen te organiseren. Het is immers zeer moeilijk om te selecteren wie er dan wel binnen mag (naast lector, misdienaar, koster en minstens 1 steward hebben we immers maar 11 plaatsen meer). En we moeten ook een beetje solidair zijn met al die mensen die consequent meevechten om het virus niet extra kansen te geven. Zou Jezus dat ook niet gedaan hebben?

Wij zouden het wel fijn vinden als je op het normale uur van onze zaterdag- of zondagsmis eens de kerk binnenkomt om wat stil te vallen, te bidden voor elkaar of een kaarsje aan te steken. Onze kerststallen en adventskransen zullen verlicht zijn en er zal rustige kerstmuziek spelen. Ook op een ander moment ben je altijd welkom. De kerk is iedere dag open tot 17 u. Wil er wel steeds over waken dat er op elk moment van de dag niet meer dan 15 mensen binnen aanwezig zijn…

Kerstaffiches

Er liggen in onze kerken nog steeds kerstaffiches. Iedereen die dit wenst, mag er gerust eentje meenemen naar huis en het zou ons zeker ook verblijden als je deze aan je raam wilt hangen, in deze periode van voorbereiding op het Kerstfeest – de geboorte van Jezus in ons midden -.