OKRA bezinningsnamiddag rond ‘waardig ouder worden’

OKRA bezinningsnamiddag rond ‘waardig ouder worden’

26 maart 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 20 maart luisterden ruim 60 OKRA-leden geboeid naar de voordracht met als thema ‘Waardig Ouder Worden’ gebracht door priester Geert Bamelis. Is nu al denken aan later een actueel onderwerp? Er is een sterke band tussen ouder worden en oud-zijn. Het eerste moet een goede voorbereiding zijn voor het moment waarop wij zeggen ‘ik ben nu eenmaal oud geworden’. Nu dus al zorgen voor later, erover nadenken, erover spreken. Rustig de tijd nemen om zich goed te informeren (over meer materiële zaken als gezondheid, medische hulp, thuiszorg, woon- en zorgcentrum,…) om geleidelijk aan tot goed doordachte keuzes te komen. Zorgen voor meer levenscomfort kan besproken worden met mensen die je zeer nabij zijn. Maar ook persoonlijke houdingen helpen ons vooruit: openheid, goede nabuurschap, eigen ideeën doordrukken, zich geborgen voelen binnen de leefgemeenschap en zeker zorgen voor een sterke verbondenheid. Dank je wel, priester Geert, voor je warme woorden.