Campagne in tijden van corona

Campagne in tijden van corona

24 maart 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

“DE SOLIDARITEIT WORDT NIET GEANNULEERD”

Ook vanuit Broederlijk Delen nationaal werd al gesteld dat alle acties (koffiestops, solidariteitsmaaltijden, schoolacties,…) moesten geannuleerd worden, maar nu vallen ook de collectes in onze kerken weg. Voor Broederlijk Delen als organisatie in deze periode van het jaar is dit een mokerslag … Een spijtige zaak, zeker in tijden waarin solidariteit met de meest kwetsbaren in onze samenleving meer dan ooit nodig is.

Deze tijdelijke maatregelen betekenen evenwel niet het einde van onze solidariteit met de mensen uit het Zuiden. We zullen ons beraden op welke manier we Broederlijk Delen, ook buiten de campagneperiode, kunnen steunen. Want als deze huidige toestand ons één ding leert, dan is het dat (broederlijk) delen zich niet beperkt tot een campagne in de vastenperiode. We zien dat mensen wereldwijd meer dan ooit op een creatieve manier met elkaar ‘delen’. Delen doet goed, nu meer dan ooit.

Maar… bij de pakken blijven zitten en ‘niets doen’ is geen optie. We nodigen iedereen uit om Broederlijk Delen en haar partners op een andere manier te ondersteunen:

– In iedere kerk van onze Pastorale Eenheid Galilea liggen enveloppen van Broederlijk Delen. Je kunt die gebruiken om een gift te doen en in de brievenbus te deponeren van onze 4 parochies (pastorie St.-Antonius, pastorie St.-Rikier, parochiehuis St.-Theresia of De Caproen op St.-Jozef).

– Je mag ook altijd een vrijwillige bijdrage storten op ons rekeningnummer van PE Galilea Bredene-Vuurtoren (BE08 0689 3635 9013). Wij storten dan alles samen door naar Broederlijk Delen.

– Je kan ook rechtstreeks storten op BE12 0000 0000 9292 van Broederlijk Delen zelf (Brussel) – met vermelding ‘gift PE Galilea Bredene-Vuurtoren’

– Je kan ook een set van 5 wenskaarten kopen op bijzonder papier van vers gemaaid gras. Ecologische kaartjes met een boodschap voor iedere gelegenheid. Prijs per set van 5 kaarten met envelop is 10 euro. Je kan ze bestellen bij Johan Vervaeke via 0499 43 43 64 of via decaproen@hotmail.com. We bezorgen ze graag zodra dit mogelijk is.

DEEL JE WENSEN MET ELKAAR!

Alvast bedankt voor je solidariteit. Voor de partners in het Zuiden tellen nu alle beetjes. Delen doet goed. Nu meer dan ooit.