Actie: ‘Troost voor Trooz’

Actie: ‘Troost voor Trooz’

10 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Vanuit het Bisdom (Bedevaarten Bisdom Brugge) wordt het door watersnood geteisterde dorp Trooz in Wallonië ondersteund. Na hulp bij de opruimwerken, probeert het Bisdom nu de slachtoffers van de overstroming te helpen om hun leven weer op de sporen te krijgen. Je moet het maar meemaken dat je voor je ogen heel je hebben en houden in het water ziet verdwijnen.

In de maand januari gaat er een ploeg terug, hopelijk met minstens één camion gevuld met hulpgoederen die een daadwerkelijke steun kunnen bieden aan de mensen ginder in grote armoede en miserie. Is het niet onze opdracht en verantwoordelijkheid om onze christelijke levensinspiratie hart, handen en voeten te geven?

Kijk even in kasten, garage of berging… wellicht staan daar nog spullen die je in jaren niet meer gebruikt hebt. En vooral: geef gerief dat je zelf ook graag zou krijgen. Uiterste datum van inzamelen: zondag 12 december. Je kan je goederen brengen naar de Sint-Petrus en Pauluskerk te Oostende (of eventueel contact zoeken met pastoor Dirk of pastoor Nikolaas).

Van volgende zaken weten we dat ze bijzonder nodig zijn:
– speelgoed voor kinderen 1-12 j.
– bewaarbare voeding
– keukengerief (potten, pannen, pollepels,…)
– borden, glazen, tassen, bestek…
– keuken- en badhanddoeken
– shampoo, zeep, tandpasta,…
– onderhoudsproducten
– winterkledij
– microgolfoventjes
– koffiezetapparaten
– kooksetjes op campinggas

Wil je deze actie financieel steunen, dan kan dit op ‘Charitas Fonds BE33 7480 3909 5046’. De organisatie van Bedevaarten Bisdom Brugge staat er borg voor dat alle geschonken goederen en financiële bijdragen daadwerkelijk terecht komen bij de juiste mensen op de juiste plaatsen!

Foto: Vincentiusgemeenschap Anzegem