Kalender

Zaterdag 9 tot zondag 17 november 2019

Vlaamse orgeldagen in Oostende

Voor meer info: programma

Donderdag 14 november 2019

Infonamiddag over ontspannende massage

CM-trefpunt ‘Ter sydelinghe’, Duinenstraat 101, Bredene

Massage is een ideale manier om rust en ontspanning te vinden. De positieve effecten zoals de aanmaak van het gelukshormoon, een verbeterde doorbloeding, een verhoogde weerstand en een bevordering van herstel zijn niet gering. Zowel het geven als het ontvangen van een massage is een waardevolle ervaring. Tijdens deze namiddag maak je kennis met een aantal eenvoudige massagetechnieken.

Deelname in de kosten: 4 euro per persoon (drankje en versnapering inbegrepen). Inschrijven bij de bestuursleden tegen 7 november.

Zaterdag 16 november 2019

Tweedehandsbeurs ‘Alles voor het kind’

Van 10 uur  tot 17 uur in het MEC Staf Versluys
Inkom : gratis

Woensdag 20 november 2019

Workshop ‘cadeautjes’ geven en maken

Niets is zo moeilijk als het geven van geschenken. Er zijn veel gelegenheden waar we een groot of een klein cadeautje geven.  In deze workshop staan we even stil bij de vraag: Waarom en wanneer geeft men geschenken?  Welke geschenken geven we? Hoe verpakken we geschenken op een mooie, originele, leuke en aangename manier?

Breng daarom mee :
– een fles, een doos(je), iets met een rare vorm
– geschenkpapier of bruin papier of krantenpapier
– eventueel cellofaan of papieren zakje
– linten, knopen, ander klein gerief
– schaar, plaklint
– heb je stempels en stempeldoosje dan mag je dit ook meebrengen
– keukenhanddoek of vierkante stof of sjaal

Deze workshop, gegeven door Linda Depuijdt om 19.30 uur in zaal Ter Sydelinghe – CM lokaal – Duinenstraat 101 Bredene

Inkom: 6 euro – drankje inbegrepen Inschrijven bij Linda vóór zondag 17 november 2019 via e-mail : linda.depuijdt@gmail.com of  tel. 059/32.04.10

Donderdag 21 november 2019

KVLV – Wokken, lekker en snel!

Kookdemonstratie door Ria Colaert. Een wok is onmisbaar in de eigentijdse keuken. Je maakt er de heerlijkste gerechten mee, het gaat supersnel en de variaties zijn eindeloos. Pittig en pikant of net niet, klassieke recepten of een vleugje wereldkeuken. Het kan allemaal.

  • Keuken Cappelrie om 19 u.
  • Prijs : € 6,- leden, niet leden: € 10,-.
  • Breng een kopje, een bordje en bestek mee.

Dinsdag 26 en woensdag 27 november 2019

Kookpunt: feestelijke gerechten met Carlos

Het einde van het jaar is een perfecte gelegenheid om allerlei feestjes in te richten … en voor wie graag kookt is het misschien het moment om nog eens samen met Femma te koken. Deze keer genieten we van de professionele hulp van kok Carlos De Gendt. Hij werkt met verse ingrediënten en selecteert ze zorgvuldig. Doel van de avond : proberen zoveel mogelijk voor te bereiden, zo kunnen we  meegenieten van ons bezoek. Deze keer hebben jullie de keus tussen 2 avonden.

Wat staat er op het menu
– Aperitiefje met 3 feestelijke hapjes
– Voorgerecht : St-Jacobsschelpen met prei,  sinaasappelsaus en spekbrokjes
– Hoofdgerecht : vis met een krokante persillade op een bedje van mousseline van pastinaak met koriander en peterselie en gegrilde kerstomaatjes. Hierbij serveren we een duglérésaus
– Afsluiter : vanille-ijs met aardbeien, frambozen… (naargelang de aanbieding) en vers geklopte sabayon van frambozenbier

Kostprijs : €25 voor onze leden, niet leden betalen €30 (menu + drank + huur zaal + verzekering inbegrepen)
Inschrijven : liefst vóór vrijdag 22 november 2019. Je meldt je aan via een mailtje : eliane.milh@firetechnics.be, of een berichtje op het nummer : 0473/913936 of na 19.00 uur op het nummer 059/322811.
Na bevestiging gelieve het bedrag te betalen op het nummer:
BE09 3800 1563 5057 van Eliane Milh, Driftweg 65 B 0301 – 8450 Bredene met vermelding naam + dag.

Parochiehuis ”t Oud Klooster in Bredene-Duinen van 19.30 tot 22.30 u.
Vergeet niet : handdoek, mes en plankje. Gezelligheid verzekerd !!

Vrijdag 29 november 2019

Olijven en Dadels organiseert ‘Gaza in the picture’

Zondag 1 december 2019

Wintermaaltijd in Sint-Theresia

De inschrijvingen voor onze jaarlijkse wintermaaltijd zijn reeds volop aan de gang. Wie wil inschrijven kan dit bij Patricia of Jeannot. Ook in het parochiaal secretariaat kan je terecht op woensdag– of zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 u. De prijs is 25 euro voor een lekkere maaltijd met pompoensoep, stoverij en frietjes. Dit wordt nog gevolgd door koffie en gebak. We hopen weer op een grote opkomst.
De maaltijd gaat door in de Sint-Theresiakerk, Bredene-Duinen om 12 u.

Maandag 2 december 2019

Kerstconcert ‘Een boodschap van licht’

Het Familiezorgteam van Oostende en het Fotonkoor organiseren een hartverwarmend kerstconcert ‘Een boodschap van licht’ op 2 december om 14.30 u. Het Fotonkoor bestaat uit mensen met dementie die nog thuis wonen. Maandelijks komen zij met hun mantelzorger(s) en met sympathisanten samen om te zingen. Want zingen maakt blij, zingen verbindt.

Het kerstconcert ‘Een boodschap van licht’ staat onder leiding van Elke Poppe (dirigente), Paul Kindt (muzikale begeleiding) en Flor Will (verteller). Na het optreden kunt u nagenieten bij een drankje.

De opbrengst van het kerstconcert is bestemd voor Foton, thuisbegeleidingsdienst dementie, een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. Fotonconsulenten zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie in de thuissituatie. Samen met de persoon met dementie en zijn/haar familie zoeken zij naar een passend antwoord op vragen of bezorgdheden. Ook organiseert Foton muzieknamiddagen, getuigenissen, vormingsreeksen en ontmoetingsmomenten voor personen met (jong)dementie en hun mantelzorgers.

Plaats van gebeuren: St.-Antoniuskerk (Vuurtorenwijk)
Tickets: 10 euro vvk – 12 euro add – een drankje is inbegrepen Ticketverkoop: tel. 059 70 69 53 – oostende@familiezorg-wvl.be, regiohuis Thuiszorg Familiezorg, Wellingtonstraat 70, Oostende

Maandag 2 december 2019

KVLV – Sfeervolle adventsviering

Donkere dagen die vragen om wat licht en gezelligheid. Ook dat vind je bij KVLV. Een kopje koffie, een stukje taart, een ontspannende namiddag. Kom er bij, schuif aan en maak het gezellig!

  • !Opgelet! Deze namiddag gaat niet door in zaal Cappelrie maar
    in
    Zaal ‘Ter Sydelinghe, Duinenstraat 101 om 14 u.
  • Prijs : € 6,- leden, niet leden: € 10,-

Maandag 2 december 2019

Cadeautjes geven en maken

Linda geeft in het Parochiehuis ’t Oud Klooster een verkorte versie van
“ Cadeautjes geven en maken”.
Wat breng je zeker mee: restje cadeaupapier, doos(je), schaar, plaklint en wat versiersel.
Start om 14.00 uur  –  Inkom: 4 euro
Inschrijven bij Linda voor 16 november –  tel. 059/32.04.10 of e-mail: linda.depuijdt@gmail.com

Zaterdag 7 december 2019

Kerstmarkt Vuurtorenwijk

Op zaterdag 7 december is er weer Kerstmarkt op de Vuurtorenwijk met vele gezellige kraampjes, eet- en drankstandjes en heel wat verkoopstandjes door vele vrijwilligers en parochiale verenigingen. Iedereen is van harte welkom. Er is ook een optreden van het kinderkoor van het O.-L.-Vrouwecollege, er is een kerstallententoonstelling, de lijndansers van OKRA zijn weer paraat en ons huismuziekgroepje Triple Sec is ook weer van de partij! Hou je je nu reeds vrij? Iedereen hartelijk welkom!

Intussen zullen ook de kerstbomen in onze St.-Antoniuskerk geplaatst zijn en is er al een duidelijke kerstsfeer. Zoals al verschillende jaren vragen wij om kerstgeschenkjes onder de kerstbomen in de kerk te brengen: die zullen wij dan verloten tijdens de Kerstmarkt en de opbrengst is voor het Noodfonds Vuurtoren, waarmee wij regelmatig behoeftigen op de wijk kunnen helpen en steunen…

Maandag 16 december 2019

Maken van een kerstbloemstuk

Met de kerstdagen in zicht willen wij ook ons huis versieren met een mooi kerstbloemstuk op tafel. Allen die daar zin in hebben, kunnen dit maken onder leiding van Jeannot Vanhille, in het Parochiehuis van 13.30 tot 16 uur.
Prijs: rond de 15 euro

Wat breng je mee ?
– Schaar, mesje en papier om de tafel te beschermen.
– Schaaltje, bijvoorbeeld dit van het vorige gemaakte paasstuk, of een ander naar keuze
– Wie kleine kerstballetjes of andere kerstversiering heeft, mag die ook meebrengen.
– Het overige materiaal brengt Jeannot mee.

Graag inschrijven tegen 8 december 2019 bij Linda Depuijdt: tel.059/320410 of linda.depuijdt@gmail.com. Iedereen is altijd welkom !

Woensdag 18 december 2019

Decoratiestuk ‘groen’

Op woensdag 18 december 2019 maken we een langwerpige tafeldecoratie voor kerst, onder leiding van Caroline Manhout.
Locatie: Gemeenschapscentrum, Prinses Elisabethlaan 47, 8450 Bredene vanaf 19 uur.

Wat breng je altijd mee:
– snoeischaar, mesje, schaar, kniptang, een vod en eventueel een schort
– een mooie kerstbol om centraal te plaatsen( hier is dit de blauwe)
– je kan ook het kleur van de rozen kiezen, namelijk wit of rood

Kostprijs van het bloemstuk 22 à 25 euro
Per les betaal je: met Femma-pas 10 euro; anderen 15 euro.
Wat de lesgeefster meebrengt, moet je aan haar betalen.

Wanneer je het stuk wil maken, geef je een seintje tegen vrijdag 13 december 2019 aan Rita Deley ( 059/32.48.07 of 0473/850.409 of mail naar rita.deley@telenet.be. Vergeet niet het kleur van de rozen mee te delen.

Vrijdag 20 december 2019

Kerstconcert met Jong Dameskoor Amaranthe

Binnenkort biedt de Sint-Rikierskerk in Bredene- een podium voor het uitmuntende ‘Jong Dameskoor AMARANTHE’ uit Oudenaarde. 

‘AMARANTHE’ startte in 2006 als meisjeskoor. Sinds 2012 staat het onder de leiding van dirigent Johannes Dewilde.  In relatief korte tijd is dat ‘Jong Dameskoor AMARANTHE’ uitgegroeid tot een gevestigde en zeer gerespecteerde waarde in het koor- en muziekleven in Vlaanderen. De laatste jaren is het ook steeds nadrukkelijker aanwezig op de internationale koorscène.

‘AMARANTHE’ investeert steeds in kwaliteit, goede en verrassende programma’s en uitdagende projecten. Daarbij laat het zich graag bijstaan door internationale topcoaches als Panda Van Proosdij en Jolien De Gendt. Jaarlijks wordt in eigen beheer één productie uitgewerkt en voorgesteld aan het publiek. Daarnaast zingt ‘AMARANTHE’ projecten en concerten op uitnodiging (Nekkanacht – openingsact met Kadril), Johan Verminnen (cd ‘Stemmen’), Koorlink, Vlaams Radio Koor olv Eric Whitacre, ea.

Het concert in Bredene vindt plaats om 20 u. in de Sint-Rikierskerk in Bredene-Dorp.  De toegangsprijs bedraagt 12 euro in vvk en 15 euro aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen bij: De Fruithoeve, Klemskerkestraat 100, 
’t Fruithof, Dorpsstraat 55 en Boekhandel De Duyne, Duinenstraat 347. Reservering kan ook telefonisch: 059 32 48 71 of 059 32 22 10 of via mail: sissidevlieger@hotmail.com.

Donderdag 20 februari 2020

Barbara Mertens
‘Tocht door de woestijn’

Barbara Mertens (1982) studeerde in 2004 af als Licentiate Geschiedenis aan de KULeuven. Twee jaar later startte ze de opleiding ‘Intercultureel Management’ aan de hogeschool in Mechelen die uitmondde in een stage rond interreligieuze dialoog in het woestijnklooster Deir Mar Moussa in Syrië. De ontmoeting met moslims en het verblijf in de Syrische woestijn, betekenden het begin van een intense spirituele zoektocht. Barbara was lange tijd actief in het vluchtelingenwerk tot ze in december 2017 bij ‘TAU -Franciscaanse spiritualiteit vandaag’ aan de slag kon als stafmedewerker. 

GELOVEN GAAT VERDER – GETUIGENISSEN VAN MENSEN
Huize Astrid, Gentstraat 6, 8400 Oostende 
Aanvang 19.30 uur. Dank voor vrijwillige bijdrage
www.gelovengaatverder.be

Zondag 8 maart 2020

Van Eyck: Een optische revolutie – MSK Gent

Op 8 maart 2020 trekt Davidsfonds Hout- en Polderland in de namiddag samen naar Gent om daar Van Eyck. Een optische revolutie te bezoeken en achteraf na te kaarten bij een goed glas. De tentoonstelling met een nooit gezien aantal werken van Van Eyck op 1 locatie, is voor de start al een enorm succes, want de kaartjes verkopen als gek. Gelukkig kon Davidsfonds Hout- en Polderland tickets in optie nemen.
Klik op deze link en schrijf zo snel mogelijk in, want de tickets zijn beperkt!

Deelname kost je 30 euro (tentoonstelling, audiogids, napraten bij een goed glas). Let op: op 30 oktober 23:59 sluiten we de inschrijvingen af!

Op 8 november 2019 om 19.30 u. organiseert Davidsfonds Hout- en Polderland bovendien een begeleidende presentatie in OC De Schelpe, Elisabethlaan 32 door een wetenschappelijk medewerker van het MSK Gent. Deelname kost 5 euro.

Donderdag 19 maart 2020

Luc Van Gorp
‘Zingeving en geluk’

Luc Van Gorp (1966) is gehuwd, woont in Houthalen samen met vijf opgroeiende kinderen. Hij studeerde verpleegkunde, filosofie, theologie en management (KU Leuven, Oxford University en Vlerick Management School). Hij werkte tussen 1996 en 2015 achtereenvolgens in opleidingen verpleegkunde en vroedkunde als stagebegeleider, bibliothecaris, docent en departementshoofd. Van 2010-2011 leidde hij een onderzoek naar Ethisch Leiderschap. (KU Leuven UCLL). Hij is altijd werkzaam geweest op het kruispunt van onderwijs en werkveld. Hij combineerde een loopbaan in het hoger onderwijs met het voorzitterschap van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen (2008-2015) en bestuursmandaten in organisaties rond onderwijs, zorg en welzijn. In 2015 werd hij aangesteld tot voorzitter van de Christelijke Mutualiteit.

GELOVEN GAAT VERDER – GETUIGENISSEN VAN MENSEN
Huize Astrid, Gentstraat 6, 8400 Oostende
Aanvang 19.30 uur. Dank voor vrijwillige bijdrage
www.gelovengaatverder.be

Donderdag 2 april 2020

2e Ontmoetingsavond in de PE Galilea Bredene-Vuurtoren
Parochiehuis ’t Oud Klooster, P. Benoitlaan 13 om 19.30 u.

Donderdag 23 april 2020

Zr. Mieke Kerckhof
‘Mens, waar ben je?’

Mieke Kerckhof (1962) is algemeen overste van de congregatie van de zusters van de Bermhertigheid Jesu. Licentiate in de godsdienstwetenschappen, licentiate in de Medische wetenschappen en het Ziekenhuisbeleid, European Master in Bio-ethics. Zij startte als leerkracht godsdienstleer in het Technisch Instituut Immaculata in Ieper. Was pastor in het P.Z. H. Hart in Ieper en in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper, ethicus in de vzw Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’, visitator van de diocesane congregaties van vrouwelijke religieuzen in het bisdom Brugge en nu bisschoppelijk gedelegeerde voor het Godgewijde leven.

GELOVEN GAAT VERDER – GETUIGENISSEN VAN MENSEN
Huize Astrid, Gentstraat 6, 8400 Oostende 
Aanvang 19.30 uur. Dank voor vrijwillige bijdrage
www.gelovengaatverder.be