Kalender

Donderdag 27 februari 2020 en volgende…

Graag vermelden we dat de tickets in voorverkoop aan 9 euro worden verkocht en voor kinderen tot 12 jaar aan 5 euro. De tickets worden vanaf dit speeljaar enkel nog online verkocht vanaf 18 januari via komediekateie.codens.be.

Vrijdag 6 maart 2020

SAMANA BREDENE nodigt uit…

Samana nodigt u vriendelijk uit op 6 maart om 14 u. in de “Sydelinghe” voor het bezinnend verhaal ‘ONS MOEDER BINST DEN GROOTEN OORLOG’. Het verhaal speelt zich af op een boerderij in de kempen in de late herfst van 1917. Ignace Goethals vertelt en acteert terwijl zijn echtgenote zorgt voor licht en geluid. Daarna een koffietafel bij een aangrijpend moment.
Deelname: 5 euro. Iedereen welkom. Inschrijven vooraf nodig.

Vrijdag 6 maart 2020

Wereldgebedsdag

Christenen uit verschillende geloofsgemeenschappen in Oostende nodigen u uit om mee te bidden en te vieren.
van 19.00 – 20.30 uur
Kerk van Onze Lieve Vrouw-Koningin, Lijsterbeslaan, Oostende

Vrijdag 6 maart 2020

CM Bredene wordt 100 jaar en viert feest!

Op vrijdag 6 maart 2020 om 19.30 u. viert CM Bredene haar 100-jarig bestaan. Tijdens deze feestavond brengt ‘Ier & Gunter’ de voorstelling ‘Droom nu moa van morgen…’, een voorstelling met zang, beeld en tekst die de verschillende aspecten van CM in de voorbije 100 jaar belichten. Aansluitend volgt een receptie. Kaarten kosten 10 euro (kinderen jonger dan 12 jaar betalen 5 euro) en zijn te koop in het Staf Versluys of in het CM-kantoor van Bredene.
Waar: MEC Staf Versluys – Kapelstraat 76 – 8450 Bredene

Zondag 8 maart 2020

OKRA organiseert 5e Rommelmarkt

Doorlopend gezellige cafetaria met pannenkoeken, verse soep en broodjes.
Inkom: 0.50 euro. Info: 059 32 49 36
Zaal De Caproen, Breendonklaan 2a van 8.30 tot 17 uur

Zondag 8 maart 2020

Van Eyck: Een optische revolutie – MSK Gent

Op 8 maart 2020 trekt Davidsfonds Hout- en Polderland in de namiddag samen naar Gent om daar Van Eyck. Een optische revolutie te bezoeken en achteraf na te kaarten bij een goed glas. De tentoonstelling met een nooit gezien aantal werken van Van Eyck op 1 locatie, is voor de start al een enorm succes, want de kaartjes verkopen als gek. Gelukkig kon Davidsfonds Hout- en Polderland tickets in optie nemen.
Klik op deze link en schrijf zo snel mogelijk in, want de tickets zijn beperkt!

Deelname kost je 30 euro (tentoonstelling, audiogids, napraten bij een goed glas). Let op: op 30 oktober 23:59 sluiten we de inschrijvingen af!

Op 8 november 2019 om 19.30 u. organiseert Davidsfonds Hout- en Polderland bovendien een begeleidende presentatie in OC De Schelpe, Elisabethlaan 32 door een wetenschappelijk medewerker van het MSK Gent. Deelname kost 5 euro.

Dinsdag 10 maart 2020

Nacht van de Geschiedenis
Lezing “Elektriciteit… een fenomeen”

Stadsgids Frank Goeminne brengt het verhaal van het ontstaan, de evolutie, de productie en de gevaren van het fenomeen ‘elektriciteit’, ondersteund met heel wat beeldmateriaal. Ook voor wie niet technisch onderlegd is, wordt het beslist een interessante lezing. Zo zullen we er ook vernemen waarom er al in 1908 een elektriciteitscentrale werd opgericht in Bredene op de wijk Sas-Slijkens.

Deze voordracht vindt plaats in zaal Vuurtoren, Th. Van Loostraat 32.
De ingangsprijs bedraagt 4 euro voor leden, 6 euro voor niet leden (welkomstdrankje inbegrepen).
Organisatie: Davidsfonds Vuurtoren

Donderdag 12 maart 2020

Lezing: ‘Als je door een deur gaat, moet je vooraf goed uitkijken! De cultuur van de Vikingen.

Deze lezing gaat in op de ontwikkeling van de Vikingencultuur, onder andere vanuit hun landschap, en bekijkt ook de gevolgen van hun tochten voor de Europese cultuur. Prof. Dr. Willie van Peer is professor Literatuurwetenschap en Interculturele Hermeneutiek aan de Ludwig-Maximilian Universiteit te München en een ervaren en onderhoudend spreker.
Bijwonen voordracht: 5 €, met ledenkorting: 3 €
Heemhuis Turkeyenhof  –  Zegelaan 42, BREDENE om 19.30 uur
i.s.m. Heemkring Ter Cuere

Zaterdag 14 maart 2020

Zaterdag 14 maart 2020

NOORD-ZUID QUIZ BROEDERLIJK DELEN

Op zaterdag 14 maart 2020 organiseert Broederlijk Delen Mariakerke voor de achtste keer een Noord-Zuidquiz in OC ’t Viooltje, Violierenlaan 3b in Oostende. Tijdens deze algemene kennisquiz willen we de aanwezige ploegen een aangename avond met een beetje competitie bieden. We spelen ‘tot iedereen mee is’. De deuren gaan open om 19.00 uur en we starten stipt om 19.30 uur.
De campagne van Broederlijk Delen brengt dit jaar verhalen over delen uit Colombia, Senegal, Congo én Vlaanderen. We delen dromen, een glimlach, lief en leed, de toekomst. We delen een hapje, een drankje, uit solidariteit met elkaar en met het Zuiden.

Inschrijven kan per ploegje van 4 spelers via broederlijkdelen.oostende@gmail.com of via Bart Neyrinck op 0472 68 55 01, graag voor 10 maart. Er is plaats voor 25 ploegen. Meedoen kost 20 euro per ploeg. De opbrengst van de quiz gaat integraal naar de organisaties waarmee Broederlijk Delen internationaal samenwerkt.

In de namiddag gaat eveneens de Kids@World-quiz voor kinderen en jongeren van het 5e leerjaar basisonderwijs tot en met het 2e leerjaar secundair onderwijs door. Ook daarvoor kunnen ploegjes of individuele spelers zich inschrijven via broederlijkdelen.oostende@gmail.com

Zondag 15 maart 2020

Solidariteitsmaal t.v.v. Broederlijk Delen op de Vuurtorenwijk

Op zondag 15 maart is iedereen welkom voor een lekkere maaltijd voor het hele gezin, klaargemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op onze jaarlijkse solidariteitsmaaltijd t.v.v. Broederlijk Delen serveren wij een knolseldersoepje, vis in jasje of brochetten in Provençaalse saus, telkens met frietjes en een frangipanne als dessert.

Zaal Vuurtoren, Thomas van Loostraat 32, Oostende
Welkom vanaf 11 u. – maaltijd vanaf 11.30 u.
Prijs: 17 euro per persoon – kinderen tot 12j.: 8 euro

Inschrijving graag tegen woensdag 11 maart bij Daniel en Rita Lepeire-Gombert, Taboralaan 66 of pastoor Dirk, St.-Antoniusplein 1.
Er liggen inschrijvingsstrookjes in de kerk.

Zondag 15 maart 2020

Vredeswandeling in Oostende

Op zondag 15 maart vindt een nieuwe editie van de Vredeswandeling plaats in Oostende. Er wordt verzameld op het Wapenplein om 14.30 uur. Johannes Verschaeve is dit jaar peter van de Vredeswandeling!

Met deze wandeling willen we een signaal geven van vrede, liefde, harmonie en respect voor elkaar. We brengen mensen bijeen met verschillende levensopvattingen, religieuze of niet-religieuze, andere culturen en diverse achtergronden. Ongeacht wie we zijn, waar we vandaan komen, hoe we er uit zien of welke mening we hebben, willen we tonen dat we openstaan voor dialoog en opkomen voor vrede overal ter wereld en voor alle mensen. Hierbij veroordelen we elke vorm van geweld, extremisme en terrorisme, ook als die in naam van een religie wordt gepleegd.

De vredeswandeling wordt ondersteund door een heel divers platform aan organisaties en gemeenschappen die oproepen tot vrede voor iedereen in Oostende en in de wereld. Samen wandelen is een mooi teken van vredevolle en geweldloze actie. Iedereen met een hart voor vrede is van harte welkom!

Zondag 15 maart 2020

‘Traffik Klassik’ in de Sint-Clemenskerk Klemskerke

Klassik Traffik

Het schitterende barokensemble “Klassik Traffik” met sopraan Griet Degeyter vertolkt het bijzonder mooie Stabat Mater van Luigi Boccherini (1743-1757) waarna het zelden gespeelde hobokwartet in G klein van de weinig gekende Hongaarse componist Jiri Druschetzky (1745-1762) volgt.
Aanvang: 17.00 uur

Concertreeks ten voordele van “Welzijnsschakel Oostkamp vzw”
Inkomprijzen: gewone tickets: 15 € in vvk en 20 € add.
Reserveren kan door overschrijving bank Clemens concerten BE29 6719 5746 6964 of door te bellen naar organisator op 059 23 49 23 of ook door te mailen naar clemensconcerten@telenet.be
Een organisatie van Clemens concerten.

Donderdag 19 maart 2020

Luc Van Gorp
‘Zingeving en geluk’

Luc Van Gorp (1966) is gehuwd, woont in Houthalen samen met vijf opgroeiende kinderen. Hij studeerde verpleegkunde, filosofie, theologie en management (KU Leuven, Oxford University en Vlerick Management School). Hij werkte tussen 1996 en 2015 achtereenvolgens in opleidingen verpleegkunde en vroedkunde als stagebegeleider, bibliothecaris, docent en departementshoofd. Van 2010-2011 leidde hij een onderzoek naar Ethisch Leiderschap. (KU Leuven UCLL). Hij is altijd werkzaam geweest op het kruispunt van onderwijs en werkveld. Hij combineerde een loopbaan in het hoger onderwijs met het voorzitterschap van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen (2008-2015) en bestuursmandaten in organisaties rond onderwijs, zorg en welzijn. In 2015 werd hij aangesteld tot voorzitter van de Christelijke Mutualiteit.

GELOVEN GAAT VERDER – GETUIGENISSEN VAN MENSEN
Huize Astrid, Gentstraat 6, 8400 Oostende
Aanvang 19.30 uur. Dank voor vrijwillige bijdrage
www.gelovengaatverder.be

Zaterdag 21 maart 2020

Donderdag 2 april 2020

2e Ontmoetingsavond in de PE Galilea Bredene-Vuurtoren
Parochiehuis ’t Oud Klooster, P. Benoitlaan 13 om 19.30 u.

Donderdag 23 april 2020

Zr. Mieke Kerckhof
‘Mens, waar ben je?’

Mieke Kerckhof (1962) is algemeen overste van de congregatie van de zusters van de Bermhertigheid Jesu. Licentiate in de godsdienstwetenschappen, licentiate in de Medische wetenschappen en het Ziekenhuisbeleid, European Master in Bio-ethics. Zij startte als leerkracht godsdienstleer in het Technisch Instituut Immaculata in Ieper. Was pastor in het P.Z. H. Hart in Ieper en in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper, ethicus in de vzw Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’, visitator van de diocesane congregaties van vrouwelijke religieuzen in het bisdom Brugge en nu bisschoppelijk gedelegeerde voor het Godgewijde leven.

GELOVEN GAAT VERDER – GETUIGENISSEN VAN MENSEN
Huize Astrid, Gentstraat 6, 8400 Oostende 
Aanvang 19.30 uur. Dank voor vrijwillige bijdrage
www.gelovengaatverder.be

Zaterdag 25 april 2020

Piv Huvluv
Comedy Carrousel

Piv Huvluv, alias Jan Cattrijsse, is een rasechte stand up comedian en staat die avond op de planken met zijn show ‘Comedy Carrousel’. Comedy dus van de bovenste plank gebracht door een Bredens-Oostends komiek.

Zaal Vuurtoren, Thomas Van Loostraat 32 om 20 uur
Kaarten à 15 euro zijn te koop op 1, 7, en 8 maart 2020 tussen 10 u. en 12 u. in het Parochiaal Secretariaat op de Vuurtorenwijk (J. Besagestraat 61).
Vanaf 2 maart 2020 zijn de kaarten ook telefonisch te bestellen na 17 u. bij Tania Blondé op 0496 31 81 38. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Noteer het optreden van Piv Huvluv nu reeds in je agenda.
Een organisatie door het zaal comité van Feestzaal Vuurtoren ten voordele van Feestzaal Vuurtoren.

Maandag 4 mei 2020

Bezoek Zeeprevetorium De Haan

Het Zeepreventorium in De Haan richt zich al lang niet meer alleen tot kinderen met problemen aan de luchtwegen. Het is integendeel een “medisch-pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen”. Wat dit zoal inhoudt komen we te weten tijdens een rondleiding in de instelling op maandag 4 mei om 14.00 uur.
Wie dit bezoek wil meemaken kan tot 11 maart inschrijven bij Marianne Barzeele (telefoon 059 32 52 36 – e-mail mariannebarzeele@skynet.be). De deelnemingsprijs bedraagt 8 euro voor leden, niet-leden betalen 10 euro. Alle ontvangsten voor dit bezoek worden aan de instelling overhandigd.
Organisatie: Davidsfonds Vuurtoren

Zondag 4 oktober 2020

Il Gardellino’ in de Sint-Clemenskerk in Klemskerke

Op het programma: J.S. Bach (1685-1750), A. Vivaldi (1678-1741), G. Ph. Telemann (1681-1767). Aanvang om 17.00 uur

Concertreeks ten voordele van “Welzijnsschakel Oostkamp vzw”
Inkomprijzen: gewone tickets: 15 € in vvk en 20 € add.
Reserveren kan door overschrijving bank Clemens concerten BE29 6719 5746 6964 of door te bellen naar organisator op 059 23 49 23 of ook door te mailen naar clemensconcerten@telenet.be
Een organisatie van Clemens concerten.

Zondag 15 november 2020

‘De familie Kuijken’ in de Sint-Clemenskerk in Klemskerke

Op het programma: W.A. Mozart (1756-1791) – 2 pianoconcerti en “Eine Kleine Nachtmusik. Aanvang om 17.00 uur

Concertreeks ten voordele van “Welzijnsschakel Oostkamp vzw”
Inkomprijzen: gewone tickets: 15 € in vvk en 20 € add.
Reserveren kan door overschrijving bank Clemens concerten BE29 6719 5746 6964 of door te bellen naar organisator op 059 23 49 23 of ook door te mailen naar clemensconcerten@telenet.be
Een organisatie van Clemens concerten.