Solidariteitsmaal in zaal Cappelrie

Solidariteitsmaal in zaal Cappelrie

3 april 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

In de schaduw van VBS Dorpslinde, vond op zondag 17 maart opnieuw de solidaire maaltijd, Culinair Solidair met Broederlijk Delen, plaats, ditmaal bijzonder voor de boeren van Congo. De parochie verzamelde zich rondom de tafel en verbond zo de traditie van ons verleden met de hoop op een betere toekomst. Kok Franky had uit zijn culinaire brein opnieuw een mooi palet van smaken en lekkernijen bereid. Oude en nieuwe medewerkers deden hun uiterste best in het bedienen van de tafel en verdienen daarvoor allen terecht een warm applaus. Het lichaam werd verkwikt maar ook de ziel ging gesterkt naar huis. Op het einde van deze culinaire symfonie had Raymonda ook cake gebakken. Het gezelschap, even talrijk als het voorgaande jaar, omarmde de middag met de campagnefilm van Broederlijk Delen tussen door met beide armen. De gesprekken kabbelden voort als een beekje door het bos, terwijl herinneringen werden gedeeld. Bovenal was er de essentie van solidariteit, als een onzichtbare draad die ons allen verbond – van de boeren in het zuiden van ons geliefde continent tot aan de tafels van onze pastorale eenheid. In het delen van deze maaltijd, in de warmte van elkaars gezelschap, vonden we een glimp van een wereld waarin delen en liefhebben de enige valuta is die er toe doet. En zo keerde eenieder huiswaarts met een glimlach op de lippen. We hadden iets kostbaars en menselijks beleefd. In de mosterdsaus van het hoofdgerecht was de solidariteit met het Zuiden het geheime ingrediënt dat alles beter deed smaken. Het Solidariteitsmaal bracht 767 euro op ten voordele van Broederlijk Delen.
(priester Nikolaas)