Geslaagde generale repetitie voor 30e Volkszangfeest

Geslaagde generale repetitie voor 30e Volkszangfeest

22 november 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Voor de 29e keer zongen al goe kadullen op 10 november in de Cappelrie oude Vlaamse volksliedjes. Een gemotiveerde ploeg confrériegezellen stoomde de Cappelrie – de zaal, de keuken en de bar – klaar. Muziekinstrumenten werden bovengehaald en afgestoft … Ocarina, Davidsfonds, KVLV, Vl@s en Confrérie stonden dan ook tijdig klaar om de vroege en de wat latere zangvogels hartelijk te ontvangen. Ook na afloop was alles met vereende krachten in een mum van tijd weer opgeruimd.

Goed voorbereid en met een grote en enthousiaste delegatie Demuynckjes en Ocarina’s, van heinde en verre overgewaaid, vierde de gilde het feest van het lied. De vrolijke musici gaven weer het beste van zichzelf en uit volle borst zongen jong en oud de pannen van het dak. Jef, Jacob, Annemarie-Katrien, Bobbejaan en Roeland, de boer en de reus, de kwezelkens, een spinnend wuf en een Neder­landse Amerikaan, de infanterie, schuintamboers en zeerovers, allemaal gezworen kameraden, waren er graag bij om samen met Confrérie & Co over zee te gaan en de duinen, de torre van Ostende, de Kempen en de hei te bejubelen in alle mogelijke toonaarden. Het koor en Germain in gepaste outfit op kop.

En waarom zouden ze niet mogen een pintje drinken, zonder daarom een dronkaard te zijn? De barmannen en -vrouwen hadden de handen vol om alle dorstigen te laven. Als echte West-Vlamingen hebben alle aanwezigen zich, samen met de aan­ge­spoelden, weer gejeund: een ge­slaagde generale repetitie voor de dertigste editie van het volks­zang­feest, op zaterdag 10 november 2018?
(Sissi Devlieger)

Foto J. Stubbe
Foto J. Stubbe