Filmvertoning ‘The New Gospel’ t.v.v. Broederlijk Delen

Filmvertoning ‘The New Gospel’ t.v.v. Broederlijk Delen

22 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 8 april tonen we om 19.30 u. in de Sint-Antoniuskerk op de Vuurtorenwijk een Jezusfilm: ‘The New Gospel’, een film van Milo Rau. Het draait om de vraag: “Welke boodschap zou Jezus verkondigen als Hij vandaag zou leven?” Wie zouden zijn volgelingen zijn? Voor wie zou Jezus vandaag vechten?

In de film wordt Jezus vertolkt door Yvan Sagnet, een Kameroens politiek activist, die opkomt voor de rechten van de illegale arbeiders die in de regio werken als land- en tuinbouwers. Hij preekt er een ‘revolutie van waardigheid’ en wil dat de erbarmelijke omstandigheden van deze moderne slaven drastisch verbeterd worden.

Christelijke mythologie, toerisme, kapitalisme en uitbuiting clashen in deze film over armoede, strijd, geloof en het recht op waardigheid.

© Armin Smailovic

“Kameroens activist Yvan Sagnet schittert in zijn doorleefde, atypische vertolking van de nieuwe Messias. De pijnlijke schoonheid van Matera (in het zuiden van Italië) – die schril afsteekt bij de verpauperde leefomstandigheden van de landarbeiders -, de rijke symboliek en knappe soundtrack maken The New Gospel tot een diepmenselijk, pastoraal verhaal dat niemand onberoerd laat.”  (Mgr. Johan Bonny)

De inkom is 5 euro – ten voordele van Broederlijk Delen.