Enkele manieren om je solidariteit met mensen in armoede concreet te maken!

Enkele manieren om je solidariteit met mensen in armoede concreet te maken!

23 november 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Adventskalenders
Vier weken bewust op weg naar Kerstmis met bezinning, verhalen van armoedebestrijders, gebeden, en elke dag een klein opstapje voor kinderen. De kalender voelt zich thuis in de klas, de keuken, op het nachtkastje of op het toilet… Overal waar je af en toe even tijd over hebt.
Prijs: 2,50 euro.

Kaarsenset
Kaarsen zijn erg populair deze tijd van het jaar. De set van vier is daarbij zeer geschikt om een adventskrans mee te maken. De kaarsen worden gemaakt door een sociaal-economisch project in Scherpenheuvel.
Prijs: 14,00 euro.

Tekstenboekje Spoor ZES
Op zoek naar een fris tekstje of een leuke uitsmijter? Liever een pittige methodiek of een treffende getuigenis. Het tekstenboekje ‘We blijven doorverbinden’ staat vol korte, snedige teksten en methodieken om overal te gebruiken, zelfs na de advent.
Prijs: 1,80 euro.

Soep op de stoep
Een lekker kopje verse soep. Waar krijgt een mens het warmer van? Na de vieringen in het weekend van 26-27 november schenken we, in ruil voor een vrije bijdrage, een beker overheerlijke en zelfgemaakte soep uit. Want ook met één beker soep maken jullie mee het verschil. Met de opbrengst ondersteunt Welzijnszorg ruim 100 projecten en organisaties die armoede lokaal en structureel wegwerken.

Collecte in het weekend van 10-11 december
Onze inzet voor mensen in armoede kan zich heel concreet vertalen met steun aan Welzijnszorg. In de vieringen van 10 en 11 december kan je je bijdrage voor Welzijnszorg in de enveloppe steken die je krijgt in onze kerken. WZZ zet zich in voor een samenleving zonder armoede en uitsluiting. Met onze steun kunnen ze bij u om de hoek in Vlaanderen en Brussel mensen in armoede een betere toekomst geven.

Doe een gift
Maar liefst 79% van onze inkomsten bestaat uit particuliere giften. Jouw steun maakt dus écht het verschil. Met jouw gift ondernemen tal van organisaties actie tegen armoede in België. Samen geven we mensen in armoede opnieuw een eerlijke kans in onze maatschappij.

Ik schenk online

Of doe een manuele overschrijving op BE 21 0000 0000 0303

Elke gift is welkom, schenk wat je hart je ingeeft en wat je portemonnee je toelaat. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest en hiermee recupereer je 45% van jouw bedrag. Een gift van 100 euro kost jou in werkelijkheid dus slechts 55 euro.