Eerste communie in St.-Theresia

Eerste communie in St.-Theresia

13 oktober 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

In twee momenten vierden op zaterdag 2 oktober – zoals steeds – de twee scholen van Bredene-Duinen hun eerste communie. Ondertussen zaten de kinderen al in het tweede leerjaar en voor sommigen al het derde leerjaar. ’s Morgens was de VBS Duinen aan de beurt en kwamen 16 kinderen in de kerk voor hun communie. Drie ervan waren al wat ouder, eentje was ondertussen al van school veranderd en was blij zijn vriendjes en vriendinnetjes terug te zien. In de namiddag kwamen de kinderen van de Zandlopertjes, campus Groenendijk en campus Centrumplein. Zij waren met 10 waarvan twee uit het derde leerjaar. In beide vieringen werd gezongen en gedanst uit volle borst, werd het toneeltje na heel wat oefenen prachtig uitgevoerd en was iedereen vol lof voor wat we – voor de eerste keer sinds corona – weer zonder mondmasker voor elkaar konden brengen. Een vader schreef als reactie: “Ik was heel aangenaam verrast door de energie en het enthousiasme van jullie team om er ondanks alle voorbije coronaperikelen zo’n mooie viering van gemaakt te hebben”. Bedankt aan de verantwoordelijke Jeannot en alle medewerkers voor deze toffe vieringen.

Eerste Communie VBS Duinen (c) Katinka Steen
Eerste Communie VBS Duinen (c) Katinka Steen
Eerste Communie VBS Duinen (c) Katinka Steen
Eerste Communie De Zandlopertjes (c) Katinka Steen
Eerste Communie De Zandlopertjes (c) Katinka Steen