Wandeling van oud naar nieuw met KWB

Wandeling van oud naar nieuw met KWB

7 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Deze titel dateert nog van edities uit een ver verleden toen er nog op oudejaarsdag gewandeld werd. Nu kunnen we beter spreken van 2e Kerstdagwandeling of moeten we ook al zeggen winterwandeling of sneukeltocht? Hoe je het noemt speelt geen rol maar we kunnen in elk geval vermelden dat het om een heel geslaagd initiatief ging van de jong KWB-ers.

Meer dan 90 sportieve en nieuwsgierige stappers (waaronder een 6 tal kinderen) verzamelden vanaf 14 u. in zaal Vuurtoren, waar na controle van de inschrijving het parcours overhandigd werd. Het was niet moeilijk te volgen want in processie ging het richting Oosteroever. Bij deze eerste stop werden lekkere pannenkoeken, een tas geurende koffie en een jenever of advocaatje geserveerd; een kwestie van wat op te warmen. Na deze nieuwe site (Oosteroever), die stilletjes aan tot zijn recht komt, verkend te hebben liepen we langs de dijk tot aan Duin en Zee, bij velen beter gekend als de vakantieschool. Het was zalig genieten van het zèètje; want uitzonderlijk was er geen wind. We dwarsten de Koninklijk baan om in de villawijk van de Opex te komen. Dennis en Gino trakteerden ons met kippenboutjes en witte wijn: heerlijk. Daarna ging het richting Vicogne waar we op het Ter Ceure plein verwelkomd werden, in een gezellige sfeer, met porto en een toost met winterpaté en uienconfituur. Het parcours leidde ons verder naar de camping Thalassa in de Duinenstraat in Bredene. De visbakkers stonden ons op te wachten met verse vis, die we lieten zwemmen in Leffe of witte wijn. Ondertussen was het donker en bij de terugweg konden we genieten van de sfeervolle eindejaar verlichting. Terug in de zaal werden we bediend, door Chiromeisjes die ons lekkere erwtensoep met spek voorschotelden. Onze Henri had ook een tombola voorzien. Hij grabbelde de winnende lotjes uit een lege soepterrine en deelde leuke knuffels (pluchen beestjes wel te verstaan) en lekkere biertjes uit. We konden nog wat napraten met een Kerstbiertje en kaasblokjes en spraken af dat we volgend jaar terug van de partij zouden zijn.

DIKKE proficiat aan de inrichters en dank zij het mooie winterweer, de vele hapjes en opwarmertjes hebben we echt genoten van deze oud naar nieuw wandeling.  (Tuur en Noëlla)