Kerken houden tamelijk stand bij voorjaarsstorm

Kerken houden tamelijk stand bij voorjaarsstorm

2 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 18 februari woedde de storm Eunice ook in onze Pastorale Eenheid. Sommige kerken werden uit voorzorg dicht gehouden. Aan onze kerken te Bredene werd geen noemenswaardige schade gedetecteerd, maar de eucalyptusboom aan het parochiesecretariaat Sint-Rikier kraakte in zijn voegen en verloor twee grote takken en zo een groot deel van zijn lengte. Gelukkig zonder het gebouw te beschadigen, zijn de gevelde takken zo een getuige van de kracht van de storm.

Afgekraakte tak aan pastorie St.-Rikier

Op de Vuurtorenwijk werd het dak van de St.-Antoniuskerk wel zwaar beproefd. Een groot stuk van het kerkplein en de ingang van de school werden bezaaid met brokken van pannen. Ook werd er een boom volledig gekraakt. Gelukkig kwamen er enkele brave vrijwilligers zaterdagmorgen het kerkplein opkuisen en vrij maken van de neergevallen pannen(brokken).

Stormschade aan dak St.-Antoniuskerk
Pannen op het St.-Antoniusplein
Gesneuveld boompje op het St.-Antoniusplein