Adventsviering OLVO Vuurtoren

Adventsviering OLVO Vuurtoren

7 december 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 29 november kwamen leerlingen en leerkrachten samen in de kerk voor de Adventsviering. Een eerste kaarsje werd aangestoken en enkele mooie Adventsliederen werden – samen met het kinderkoor – gezongen. Opvallend was ook dat 12 ouders of grootouders aansloten en samen met leerlingen uit het 6e leerjaar de gaven en verschillende symbolen aanbrachten. Zij leefden mee met onze kinderen.

Dit jaar wordt er gewerkt met Bijbelse figuren, die we combineren met de liturgische tijd… En na Abraham kwam vandaag de figuur van Jozef aan bod. Via een toneeltje van 5A vertelden onze kinderen het verhaal van Jozef. Iedereen in de kerk keek geboeid mee.

Alweer een mooie viering en een flinke start om met de school de Advent samen in te zetten. In iedere klas werden 4 kaarsen voorzien en wordt elke maandagochtend een korte bezinning gehouden. Als parochie zijn we fier op zoveel enthousiasme en medewerking!

Start van de Adventsviering met het eerste kaarsje op onze Adventskrans

Leerlingen van 5A brengen het verhaal van Jozef

Leerlingen van het 2e brengen kleine lichtjes tot bij de Kerststal

(Groot)ouders brengen de gaven aan