Weekend met vormelingen St.-Rikier te Westouter

Weekend met vormelingen St.-Rikier te Westouter

15 mei 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Hey hey, medegelovigen! Laat ons jullie meenemen op een te gek avontuur vol geloof, plezier en nieuwe ontdekkingen tijdens het vormselweekend in het mooie en pittoreske Westouter, in het Heem Lanceloot dat wel gemaakt leek om een groepje zoals het onze te ontvangen. Yep, dat heb je goed gelezen, we hebben ons ondergedompeld in een weekend vol spiritualiteit en dolle pret, en ik kan niet wachten om het met jullie te delen.

Dus, hier gaan we. Beeld je in: Westouter, een rustiek dorpje omringd door groene heuvels en ook wel veel slijk door de vele regen van de laatste tijd. En midden in dit schilderachtige landschap, bevindt zich Heem Lanceloot, onze magische plek voor dit onvergetelijke avontuur met 3 koks, alle 8 vormelingen en de begeleiding.

Vanaf het moment dat we aankwamen, werden we begroet door de warme glimlach van priester Nikolaas, die ons leidde op een reis van geloof en reflectie. In zes boeiende catechesebijeenkomsten deelde hij over zijn geloof, sprak hij over de inspirerende figuur van Jezus en waarom zijn offer aan het kruis zo belangrijk is, en liet hij ons kennismaken met de kracht van de Heilige Geest. Serieus, deze talks waren echt eye-openers!

Maar wacht, het wordt nog beter! Gedurende het hele weekend gaven wij, de vormelingen, een creatieve twist aan wat we geleerd hadden. Met behulp van toneelstukjes brachten we de lessen over de Heilige Geest tot leven, en man, wat een ervaring was dat! We maakten ook een kruisje in klei en beschilderden het. En alsof dat nog niet genoeg was, leerden we zelfs een funky dansje, omdat geloof en fun hand in hand gaan, toch?

Maar wacht, er is meer! De bonte avond was echt het hoogtepunt van het weekend. We lieten onze talenten schitteren met een zelfgemaakte quiz (ja, we zijn echte quizmasters), gaven spectaculaire demonstraties van jiujitsu (zo cool!), toonden onze moed met salto’s (en ja, we zijn allemaal nog heel!), en brachten een circusact ten tonele (wie wist dat we zo’n talent hadden?).

En guess what? Het plezier stopte niet eens daar! We hadden een bezinningsmoment in het vluchtelingenpark, waar we onze empathie en solidariteit lieten zien, een sfeervolle mis met gitaar in de Graalkapel en speelden een epische zeeslagspel dat ons teamwork op de proef stelde. Plus, laten we het niet vergeten, het eten was gewoon hemels. Serieus, de drie koks verdienen een medaille!

Daar heb je het, beste lezers, ons vormselweekend in een notendop. Een rollercoaster van geloof, fun en verdieping die ons nog lang zal bijblijven. Dus, wie zei dat geloof saai was? Wij bewijzen het tegendeel, met een flinke dosis enthousiasme en een sprankelende glimlach. Tot de volgende keer, amigos!