OKRA Vuurtoren viert Kerst

OKRA Vuurtoren viert Kerst

2 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op de kortste dag van het jaar vulden 84 OKRA-leden de goed verwarmde zaal en vonden hun plaats aan de kerst-versierde tafels bij hun vaste vriendinnen en vrienden. Het feest begon met een kerstbezinning door pastoor Dirk en Willy, waarbij alle stalfiguren werden verklaard. Zo werd één na één de beelden naar de stal gebracht: de ezel, herders en schapen, Jozef en Maria, de os, de wijzen en het kindje Jezus.

Dan was er de koffie bij het kerstgebak waarop een marsepeinen kindje ons toelachte. Mmm! Een beweeglijke animator en bekwame muzikant Martin zorgde voor de muzikale omlijsting. Hij wandelde nu en dan eens al zingend door de zaal om ‘reverences’ te maken bij de vrouwtjes of hij vroeg aan het publiek welke liedjes men nu graag hoorde. ‘Stille nacht’ mocht natuurlijk niet ontbreken! Hij stimuleerde ons ook om een geweldig applaus te geven aan de OKRA-bestuursleden als waardering voor het geslaagde feest.

Tijdens de pauze was er een tombola waarbij iedereen een ingepakte prijs kon winnen en afhalen. Dan kwamen de twee reuze-engelkoeken op tafel om bij warme, lekkere chocomelk te verorberen, maar bij velen geraakte er één in de ‘sachoche’ om er de volgende dag van te snoepen. Alvorens huiswaarts weerom, kregen we dan nog een doos speculaas mee als geschenk Danke !!! 
(Willy)