Samana Bredene viert Kerst

Samana Bredene viert Kerst

9 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 17 december 2016 waren voor de kersthappening in Zaal Cruysduyne 130 zieken en hun begeleiders neergestreken. Pastoor Dirk, met gitaar, ging voor in de eucharistieviering. Enkele medewerksters van Samana verzorgden de lezingen en een gelegenheidskoortje luisterde de viering op. Voor alle aanwezigen was er daarna een lekker stuk taart voorzien. Koffie en thee was er naar believen en de medewerksters zorgden ervoor dat niemand dorst en honger moest lijden. Iedereen genoot van een flinke babbel. Op het podium verscheen plots Sven Nijs. Tenminste, dat dacht iedereen, maar het was animator Gino Di Lukas, een doodgewone Vlaming uit Koekelare, die in zijn vrije tijd onderwijzer is in de vrije basisschool in Gistel. Zijn optreden was een meevaller. Naast kerstliederen bracht hij heel wat meezingers en vertelde hij ook erg leuke moppen. Met kleren van enkele dames uit de zaal en met hoed en rode bril imiteerde hij Eddy Wally. “Als marktkramer ben ik geboren…” Zelfs het Eddy Wally-accent bootste hij perfect na. Gino di Lukaz eindigde zijn optreden met “Stille Nacht”. De lichten in de zaal werden gedempt en op het einde verzocht hij de ganse zaal elkaar een warme knuffel te geven. Na dit gesmaakt optreden kreeg iedereen twee kerstkoeken. Er was ook koffie en thee naar believen. Na drie kwartier was alles op en wat je niet binnen gewerkt kreeg, mocht je meenemen. Dank je wel Cecile! Medevoorzitter Dirk Declerck hield een slotwoord en zo tegen 18 u. verliet iedereen welgezind de zaal. Een aangename en leuke namiddag, dank zij Samana en haar vele medewerkers.

(Karel Fischer)