Lichtmis in St.-Jozef

Lichtmis in St.-Jozef

22 februari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Lichtmiswandeling met eerste communicanten in St.-Jozef Sas

In de namiddag van 4 februari mochten de eerstecommunicanten samen met het gezin deelnemen aan de lichtmiswandeling. Met de GSM in de hand en een plannetje met de tocht werden ze wandelen gestuurd. Onderweg konden ze luisteren naar enkele verhalen van Maria, Jozef, Hanna en Herodes, een opdrachtje uitvoeren en een woord zoeken. Terug in de kerk werden ze verwelkomd door Simeon die de kinderen erop wees dat ook zij een lichtje kunnen zijn voor anderen. Met een kaarsje vulden de kinderen het Lichteiland verder aan.

Lees verder onder de foto’s…

Lichtmisviering in St.-Jozef Sas

’s Avonds waren een heleboel mensen aanwezig om Lichtmis mee te vieren. Vele ouders met eerstecommunicanten waren teruggekomen om te vieren, ook al hadden ze al een lichtmiswandeling in de voeten. Een aantal dopelingen met ouders waren aanwezig. Ook een tiental vormelingen sloten aan bij de viering en mochten meteen het licht doorgeven aan de mensen in de kerk. Samen met de parochianen maakten we een processie in de kerk tijdens de viering. Er waren zoveel mensen dat we bijna een file hadden, toen de kop van de processie de staart van de processie elkaar raakten. Dat werd echter gauw opgelost. In de viering kwamen enkele kinderen aan bod die voorlazen en ook bij de kinderzegen bij het onzevader kwam een moeder aan het woord. Een viering met betrokkenheid dus van de mensen. En op het einde een pannenkoek, waar we allemaal van genoten. En Maria zag dat het goed was, omringd door vele, vele kaarsen.

Foto’s: Peter Crombez en Johan Vervaeke