Ouderavond eerste communie St.-Theresia & St.-Rikier

Ouderavond eerste communie St.-Theresia & St.-Rikier

8 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 12 oktober kwamen de ouders samen voor de bijeenkomst van de Eerste Communie. Zoals ook het voorbije jaar werken Sint-Theresia en Sint-Rikier hiervoor samen. Het was een betekenisvolle en verhelderende bijeenkomst waar ouders samenkwamen om belangrijke aspecten van deze bijzondere gebeurtenis in het leven van hun kinderen te bespreken. Tijdens de bijeenkomst was er een doe-moment waar ouders het woord Eerste Communie vormden aan de hand van andere woorden die allen met de voorbereiding en het thema van dit jaar namelijk ‘Feest met Jezus’ te maken hadden. Ouders gaven zo uiting aan hun enthousiasme om actief deel te nemen aan de voorbereiding van hun kinderen op dit belangrijke sacrament. De agenda omvatte verschillende onderwerpen, waaronder de tijdlijn voorafgaand aan de eerste communieceremonie, de vereisten voor ouderbetrokkenheid en suggesties om de geestelijke groei van kinderen thuis te ondersteunen. Het delen van persoonlijke ervaringen en inzichten zorgde voor een warme en ondersteunende sfeer onder de ouders, net zoals de drink achteraf. Verder kwamen tijdens de bijeenkomst ook praktische details als repetities aan bod. De ouders toonden grote belangstelling om ervoor te zorgen dat alles op deze belangrijke dag voor hun kinderen soepel zou verlopen. Over het geheel genomen was het een productieve bijeenkomst waar ouders hun inzet lieten zien om deze mijlpaal voor hun kinderen onvergetelijk te maken. Hun toewijding en actieve deelname beloven een prachtige geloofsviering terwijl ze hun kleintjes begeleiden naar het ontvangen van hun eerste heilige communie. 
(pastoor Nikolaas)