Kerststallentocht… van kerk naar kerk

Kerststallentocht… van kerk naar kerk

1 december 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook dit jaar kan je van 17 december tot en met 8 januari opnieuw wandelen van kerk naar kerk in onze pastorale eenheid. Eens binnen wordt je meteen ondergedompeld in een knusse kerstsfeer waarbij de mooi aangeklede kerststallen in het oog springen, met dank aan de vele vrijwilligers die hiervoor zorgden. Je staat even stil bij het echte verhaal van de geboorte van Jezus, je geniet van het mooie kerstgedicht, je lost de rebus op en steekt een kaarsje aan ten voordele van onze verenigingen die zich inzetten voor mensen in een kwetsbare positie. Het lichtje dat je aansteekt voor een ander, verlicht meteen ook je eigen pad!

De wandeling kan je starten in gelijk welke kerk. In elke kerk ligt een uitgewerkte tocht die je leidt langs groenzones en voetwegels. Het kan te voet, met de fiets of met de auto, in één keer of op verschillende momenten in die periode. De tocht zelf is ongeveer 12 km lang. Onze kerken zijn geopend van 10 tot 17 uur.

Naast het wandelen en even stilvallen bij de kerststal voorzien we ook een kleine wedstrijd. In elke kerk ligt een stukje van de rebus die je moet oplossen. De vier zinnen noteer je op het antwoordstrookje en laat je achter in de doos van de laatste kerk die je bezoekt. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden. Uit de juiste antwoorden verloten we enkele prijzen per leeftijdscategorie die we achteraf bij je thuis bezorgen.

Deze wandel- of fietstocht van kerststal naar kerststal is in deze tijd van het jaar eens een andere manier om, al dan niet in gezinsverband, de kerstsfeer op te snuiven. Geniet van de tocht, van de kerststal, het licht, de stilte, de natuur rondom, maar vooral van elkaar. We hopen je te mogen ontmoeten in onze kerken.

Hieronder vind je de route van de kerststallentocht.

Wil je de route niet op papier maar via je smartphone digitaal volgen, scan dan de QR-code op de tochtroute in.

De kerststallentocht is een initiatief van de PE Galilea Bredene-Vuurtoren.
Voor meer info kan je terecht bij: parochieassistent Johan (0499 43 43 64)