Seniorenfeest bij OKRA Vuurtoren

Seniorenfeest bij OKRA Vuurtoren

21 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Onze 82 leden-feestvierders werden op 14 november, bij herfstweer, verwelkomd aan de inkomdeur en eenmaal aan tafel bij hun vertrouwde vrienden was het Ginette, teamleidster, die ons welkom heette met een cava en verschillende snacks als aperitief. We luisterden even naar woorden die ons vertelden ‘dat ONZE herfst begonnen is en gelooft het niet als men zegt dat je JONG bent gebleven, want dan weet je dat je OUD bent geworden zoals de feestelingen…’ We werden uitgenodigd om samen het tafelgebed uit te spreken: ‘Zegen deze maaltijd, zegen ons seniorenfeest…!’ Dan werden de 80-, 85-, 90-jarige leden gevierd en met hun fles porto en een doos pralines mochten zij poseren voor de vele fotografen.

Enkele van de gevierde en jarige OKRA leden

Intussen had traiteur Thibault uit Oudenburg alles geïnstalleerd en het eten onder verwarmende lampen klaargezet. We werden aan tafel bediend met romige pompoensoep! Heerlijk! Vervolgens en om beurt konden wij aanschuiven voor de bediening van konijn, kroketten, allerlei warme groenten en overgoten met een fijne saus… het smaakte voor sommigen naar nog en dat mocht! Wat later tjoolde men rond voor de verkoop van tombolalotjes en zoals gewoonlijk kent men geluksvogels die zelfs meer dan twee prijzen afhaalden en anderen armtierig op hun stoel mochten blijven zitten. Die ‘armen’ -samen met de’ rijken’- werden getroost met een heerlijk groot stuk biscuittaart bij de geurige koffie. Was dat nog niet genoeg? We kregen nog een ijsje om zo nodig de gaatjes te vullen.

Nu had ook de zangeres Nicky Martinez alles geïnstalleerd om haar stem te laten klinken doorheen de feestzaal. Was het omdat zij eerst in de schaduw stond dat het dansen traag aanving… tot iemand haar toch in het licht plaatste en de openingsdans werd gehouden door Leona met haar jarige Aimé… en dan bleef de dansvloer niet meer leeg. “daanst nog eintjie”! Zoals men vaak zegt: aan alle liedjes komt een einde… zo was het ook met ons elfde seniorenfeest en mochten de bestuursleden alles weer opruimen, de zaal netjes achterlaten en… vreugdevol – dankbaar huiswaarts keren.  (Willy)