Aanstellingsviering priester Nikolaas in de federatie

Aanstellingsviering priester Nikolaas in de federatie

16 mei 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op een frisse doch zonovergoten Hemelvaartsdag nam de federatie Lauwe-Rekkem definitief afscheid van hun moderator priester Nikolaas Vanneste en werd hij aangesteld als medepastoor in de federatie Bredene-Vuurtoren. Vanuit Lauwe en Rekkem was een hele bus gekomen en tal van Lauwenaars waren ook van de partij met hun eigen wagen. Iedereen genoot van de breed glimlachende Nikolaas die er al goed ingeburgerd is.

foto Katinka Steen

In een goed gevulde Sint-Theresiakerk te Bredene ging deken van Oostende Antoon Wullepit eerst voor in de viering. Arnold Nuytten, in naam van de federatie Lauwe-Rekkem, gaf door een woordje Nikolaas definitief af aan de geloofsgemeenschap van Bredene-Vuurtoren.

Deken Antoon Wullepit, feliciteert pastoor Nikolaas met zijn aanstelling, omgeven door zijn getuigen, pastoor Dirk Spanhove, diaken Rudy Weyne en de federale stuurgroep
© Katinka Steen
foto Katinka Steen

Daarna sprak pastoor Nikolaas zijn engagement uit, gesteund door twee getuigen en de hele federale stuurgroep. Nikolaas nam daarna de leiding van de viering over. Op het einde spraken pastoor Dirk, schepen Bart Plasschaert namens het stadsbestuur van Oostende en burgemeester Steve Vandenberghe namens het stadsbestuur van Bredene.

foto Katinka Steen

Na de viering was er een heel goed verzorgd onthaal in het zaaltje Cruysduyne naast de kerk. Een hele ploeg medewerkers uit Bredene-Duinen was al een hele dag in de weer geweest om alles piekfijn klaar te maken. Een glas of meer en vele vele hapjes, opgediend door de plaatselijke Chiro van ‘t Sas, gingen vlot naar binnen. Rond halfzes begon iedereen met gemengde gevoelens de hand te schudden van Nikolaas en hem het allerbeste toe te wensen daar in zijn nieuwe werkomgeving. Velen genoten na van de bemoedigende viering in een volle kerk met hartelijke en beklijvende momenten in woorden en symbolen.

foto Katinka Steen
foto Katinka Steen
foto Katinka Steen
Meer foto’s van de aanstellingsviering kun je bekijken via deze link