Seniorenfeest OKRA Bredene

Seniorenfeest OKRA Bredene

30 november 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 21 november kwamen 180 OKRA-leden naar De Caproen voor het jaarlijkse seniorenfeest. Vele senioren en senioritas waren er vroeg bij om een leuke plek te vinden. Voorzitter Marnix sprak stipt om 12.00 u. het welkomstwoord uit.

Lekker, lekker, lekker!
Daarna was het wachten op de soep. Het was een heerlijk  groentesoepje en wie niet genoeg had met één bord werd probleemloos bijgevuld.  Dan was het even wachten tot de hoofdschotel eraan kwam. Kalkoenfilet met groentjes en fruit, peertjes, druifjes, rode besjes,  een halve perzik en een gestoofde witloofstronk samen met knapperige kroketjes. Het smaakte uitstekend. Traiteur Standaert had weer eens getoond wat hij kon.  Er volgde nog een dessert, bestaande uit koffie of thee met een lekker stuk fruittaart. Tegen 15.00 u. was alles naar binnen gewerkt en volgde er een pauze.

Viering 100 jaar Wapenstilstand
Rudy Van Avermaet nam de tijd om ons even uitleg te geven over de viering van 100 jaar Wapenstilstand in Bredene onder de naam Waterfront. Op 29 juni 2018 zal een lint van 3000 bootjes gevormd worden tussen Oostende en Zeebrugge (21 km). Op elk bootje varen 2 personen mee. Bredene krijgt 535 bootjes te bemannen. Onder getoeter van de redders, stappen de vaarlui door het water tot op kniehoogte het bootje in.  In Bredene zijn er drie opstapplaatsen voorzien: de Twins, Astrid en  Hypodrome. Er zal een helikopter rondvliegen om alles te filmen.

Show met Rita en Johny
Toen was het tijd voor de show. Zangeres Rita Maya en accordeonist Johny zorgden voor heel wat leuke liedjes en accordeonmuziek.  Rita zong  Franse, Vlaamse, Duitse en Engelse meezingers. Ze had vooral een voorkeur voor de Franse chansons, maar die waren door iedereen gekend en de hele zaal zong mee. Johny was een echte virtuoos op de accordeon en Rita zong met een klare en duidelijke stem. De zaal was dolenthousiast, zong mee en zwaaide met armen en benen. Johny speelde solo een scottisch en er waren 10 koppeltjes die netjes op een rij het dansje uitvoerden op de tonen van Johny’s accordeon. Ook bij de andere liedjes waren er altijd danslustigen.
Tegen 17.00 u. waren ze klaar met hun optreden. Iedereen verliet tevreden de zaal. Alleen de OKRA-medewerkers hadden nog wat werk om alles op te ruimen. Het was een leuke namiddag geweest  met tevreden senioren en senioritas.
(Karel Fischer)