Staande ovatie voor 'Jong Dameskoor Amaranthe'

Staande ovatie voor 'Jong Dameskoor Amaranthe'

31 december 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het langdurige applaus en een staande ovatie waren de meer dan verdiende beloning voor de 24 jongedames en hun dirigent die onlangs in de Sint-Rikierskerk een schitterend concert brachten. Het publiek was bijzonder opgetogen: dit was een concert van de bovenste plank. Van het zachte neuriën tot de uitbundig hoge tonen, het dartelen van jonge stemmen onder, door en boven mekaar, het was allemaal even puur en zuiver. Geen wonder dat het ‘Jong Dameskoor Amaranthe’ uit Oudenaarde onder leiding van dirigent Johannes Dewilde al tal van eerste prijzen in de wacht sleepte, zowel in eigen land als in het buitenland. Wie afwezig was, moet het zich ferm beklagen.

Het ‘Jong Dameskoor Amaranthe’ vulde de Sint-Rikierskerk met heerlijk wervelende klanken.
De engelen in de hemel kunnen onmogelijk mooier zingen dan de dames van het ‘Jong Dameskoor Amaranthe’, aldus kerkraadvoorzitter Gilbert Vanleenhove in zijn dankwoordje.