Femma Bredene op daguitstap

Femma Bredene op daguitstap

4 augustus 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Met 26 waren we op 22 juni en het weer was ons gunstig gezind. Onze eerste stop was bij Neverland Themapark Projects – een bedrijf dat decors maakt voor o.a. Plopsaland en andere parken, maar ook voor Tomorrowland waar ze nu aan werken. Foto’s nemen mocht niet wegens geheimhouding. We kregen een uitgebreide rondleiding. Het bedrijf werkt met freelance kunstenaars die heel creatief bezig zijn. Zo kunnen ze prachtige decors maken. Het was boeiend en leerrijk om te zien.
Onze tweede stop was Graanstokerij Rubbens, nu gehuisvest in Wichelen in een prachtig gebouw, puur industrieel erfgoed. We werden ontvangen door Dirk, een praatgrage, humorvolle man die nu het roer in handen heeft en die tevens uitbater is van een landbouwbedrijf. Hij nam ons mee met zijn verhaal “Van korrel tot borrel”. We hebben heel wat afgelachen maar toch ook veel bijgeleerd. Zo kwamen we bij een tank waar RSOD op stond of volgens Dirk een Relatie Smerende Onderhoudende Drank. We passeerden langs de kruidenafdeling, het hart van het bedrijf waar ze destilleren, de bottelarij, en vervolgens het inpakken. Na dit intens, leerzaam en leutig bezoek werd ons in de brasserie een warme en lekkere maaltijd opgediend. Daarna konden we genieten van een intense smaakbeleving en verrassende degustatie van wel 15 soorten drank die het bedrijf maakt. Het was dan ook een zeer plezierige bedoening na al deze proevertjes.
Laatste stop die dag was het Donkmeer. Wat frisse lucht deed ons goed. We maakten een mooie wandeling langs het meer waar we kort getrakteerd werden op een dondervlaag die heel verfrissend werkte. We bezochten ook de eendenkooi, de enige nog in oorspronkelijke vorm in België. Na nog samen genieten van een terrasje met uitzicht over het meer was het alweer tijd om te bus op te zoeken en huiswaarts te keren. Een mooie afsluit van een prachtige, leerzame en plezierige dag. Dank aan Anne voor de organisatie en aan allen voor het gezelschap.
(Linda)