Oceanen voor morgen

Oceanen voor morgen

11 september 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met het katholiek onderwijs (22 basisscholen en 6 secundaire scholen) uit de regio Oostende-Middelkerke-Gistel gaan onze scholen, waaronder ook het O.-L.-Vrouwecollege van de Vuurtorenwijk, het engagement aan om in te zetten op het leven in en op het water, klimaatactie, schoon water en sanitair, betaalbare en duurzame energie, goede gezondheid en welzijn. Gezien het belang van deze thema’s willen we al onze 8.000 kinderen en jongeren, van het eerste jaar kleuter tot het laatste jaar secundair onderwijs, maximaal sensibiliseren.

Dit groots opgezette project gaat van start met zo’n 1.500 jongeren (van 10 tot 14 jaar) op dinsdag 17 september vanaf 10.30 u. op het Klein Strand van Oostende. We verwelkomen Neptunus, god van de zee, en Emma Plasschaert, zeilkampioene, samen met de leerlingen op het strand.
Op de middag is er picknick op het strand en na de middag fortenbouw.