Oceanen voor morgen

Oceanen voor morgen

11 september 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het katholiek onderwijs (22 basisscholen en 6 secundaire scholen) uit de regio Oostende-Middelkerke-Gistel, waaronder ook het O.-L.-Vrouwecollege van de Vuurtorenwijk, gaan het engagement aan om in te zetten op het leven in en op het water, klimaatactie, schoon water en sanitair, betaalbare en duurzame energie, goede gezondheid en welzijn. Gezien het belang van deze thema’s willen we al onze 8.000 kinderen en jongeren, van het eerste jaar kleuter tot het laatste jaar secundair onderwijs, maximaal sensibiliseren.

Op dinsdag 17 september gaven 1.200 leerlingen het startschot van ‘Oceanen voor morgen’, een jaar van activiteiten in het kader van de VN-doelen en meer specifiek de Zee. Het werd de grootste klimaatactie ooit op het strand van Oostende.

We kregen een verslagje van Elona Vyvey, leerling van het 6e leerjaar van OLVO Vuurtoren, die er bij was:

“Het was een toffe dag. Eerst kwam Neptunus samen met Emma Plasschaert. Daarna hebben we samen gezongen: ‘Sing for the climate’. Rond de middag hebben we forten op het strand gebouwd, en het secundair onderwijs heeft het strand opgeruimd.” (Elona)