Dames van KVLV zitten niet stil!

Dames van KVLV zitten niet stil!

28 maart 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Na de nieuwjaarsreceptie op 7 januari gingen ze van start met een kookworkshop ‘Soep is hot’. Een kleine dertig aanwezigen konden genieten van de heerlijke geuren van groenten en kruiden bij het snijden en bereiden. Zoals altijd had Ria weer heel wat nuttige tips voor ons klaar om soep op een andere manier te bereiden. We ontdekten hartige en zoete soepen, een vegetarische en een vissoep. Alles was even lekker, maar wel verrassend. Soep is zeker niet saai!

(c) Christel Vandewalle

Ook in Italiaans koken zijn we ondertussen thuis, want naast spaghetti bolognese en lasagne, maken we nu ook ‘spaghetti frutti di mare’, Italiaanse quiche en ‘panna cotta met een vleugje sinaas’.Heerlijk!

(c) Christel Vandewalle

Na enkele jaren, gingen we in februari opnieuw van start met bloemschikken. Chantal van CHAFLEUR bracht veel groen en bloemen mee om samen een lentefris bloemstuk te maken. Eéntje waar we ook nadien nog veel plezier van hadden, want gemakkelijk hervulbaar met nieuw lentefris materiaal. Zeker voor herhaling vatbaar. De foto’s spreken voor zich!

Ook nieuw dit jaar was een avondje ‘Handlettering’. We mochten deze avond kennis maken met allerlei soorten lettertypes. Die konden we vervolgens hol maken, opvullen, versieren, dieptezicht geven en zoveel meer. Letters die dansen op papier of een compleet (strip)verhaal in zich verbergen. Of: hoe boeiend kan schrijven zijn!

(c) Christel Vandewalle

We konden ervaren dat dit ook een heel ontspannende manier is om bezig te zijn, een beetje ‘mindfullness’. Na al die tips en voorbeelden hadden we op het eind van de avond een fijne spreuk op papier: allemaal hetzelfde maar toch allemaal anders! Hopelijk wordt dit geen verslaving!
(Christel)