Palmviering met vormelingen

Palmviering met vormelingen

26 maart 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 24 maart waren de vormelingen van Bredene Sas en Dorp aanwezig op de palmviering in de St.-Jozefskerk. Na de wijding van de palmtakken stelden enkelen onder hen 5 belangrijke figuren voor uit het passieverhaal. Er werd afwisselend een tekst gelezen over Judas, Petrus, Pilatus en Simon. Stuk voor stuk figuren die ook vandaag nog onder ons zijn, met een ‘roddel’, een ‘leugentje’ om bestwil, ‘onverschillig’ of veroordelend, of net ‘betrokken’ als drager van lasten. En Jezus zelf natuurlijk, Hij die voor ons tot het uiterste ging, maar ook bron van ‘Levend Water’, bij wie we vandaag nog steeds terecht kunnen. In verbondenheid werd ook door de vormelingen tot God gebeden en mochten ze de gaven aanbrengen. Het werd een mooie viering.

Tijdens de viering was priester Pierre Deleu binnengewandeld. Als vormheer dit jaar sprak hij de jongeren toe en stelde hen de vraag wat er gebeurt als je een glas omgekeerd op een brandend theelichtje zet. Het antwoord zullen we ongetwijfeld vernemen op het vormsel. Priester Pierre schoof nadien mee aan tafel met de vormelingen voor een lekkere spaghetti.

De avond eindigde voor de jongeren met de film ‘Oscar en oma Rozerood’, over een twaalfjarige jongen die vanuit zijn ziekbed brieven schrijft aan God. Daarin vertelt hij over oma Rozerood, een dame die hem regelmatig bezoekt en met hem praat over allerlei kleine en grote levensvragen. Een korte bespreking rond de film volgde nog en rond 21 u. gingen allen huiswaarts.