Quiz KWB Vuurtoren – ‘De slimste mens van de Opex’

Quiz KWB Vuurtoren – ‘De slimste mens van de Opex’

30 november 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 19 november vond de 11de – en voorlopig laatste – editie van de ‘Slimste mens van den Opex’ plaats in zaal Vuurtoren. Na een onderbreking van 2 jaar door corona waren er opnieuw 24 ploegen ingeschreven, elk met een eigen originele naam. Zo hadden we o.a. Tournée Generale, Broek vantgat, Net gemist en Witjetgie…

De quiz, gepresenteerd door Geert Billiet (bestuurslid KWB Vuurtoren), i.s.m. organisator Schrijnwerkerij De Voorhaven en hoofdsponsor Willaert Data Systems was weeral een groot succes.

Er waren 5 rondes over een naburig land (Nederland, Frankrijk, Duitsland, G.H. Luxemburg en Groot-Brittannië ) en tussendoor 4 rondes met allerlei vragen. De Joker (met verdubbeling van de punten) kon ingezet worden bij de vragen over de landen.

Na ruim 3 uur volle concentratie – gelukkig af en toe onderbroken door een kwartiertje pauze om de innerlijke mens te versterken – was de winnende ploeg gekend: De Klokkenluiders uit Bredene. Kort op de hielen gezeten door Koninklijke Werkgroep De Vuurtoren en Net gemist. De slimste ploeg kreeg dan nog een extra vragenlijst voorgeschoteld over covid en die moest bepalen wie uiteindelijk de “Slimste mens van den Opex “ bleek.

Pastoor Nikolaas Vanneste (Pastorale Eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren) mag deze titel voor tenminste één jaar dragen. Hij ontving een tablet als prijs. De overige groepsleden (Marino Willaert, Noël Verkest en Anuschka Steen) ontvingen eveneens een waardevolle elektroprijs. Alle deelnemers kregen als aandenken aan de quiz nog een product uit de afdeling huishoud en verzorging mee naar huis.

De ‘Klokkenuiders’ (winnende ploeg) met Anuschka Steen, Marino Willaert, Noël Verkest en pastoor Nikolaas

Geert Billiet (presentator), Paul Legein (schrijnwerkerij De Voorhaven), Fernand Willaert (sponsor) en pastoor Dirk (jurylid)