OKRA Vuurtoren op bezoek bij The Voice Senior

17 maart 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op 5 maart vertrokken we om 9.15 u. met 46 goedgeluimde Okra-leden naar de studio’s van VTM in Vilvoorde om een opname van “The Voice Senior” bij te wonen. Van de sympathieke chauffeur leerden we dat je niet zo maar bus zegt tegen een autocar… Door een file die we al van ver zagen aankomen besloot de chauffeur om de binnenbaantjes te nemen. Hij kende de streek gelukkig als zijn broekzak en wist dus dat we zeker overal door konden komen. Zo kwamen we op tijd aan in Vilvoorde.

We kregen elk een broodje en drankje om daarna binnengeleid te worden in de opnamestudio. De entertainer van dienst legde ons haarfijn uit wat er te gebeuren stond. Okra-Vuurtoren mocht zelfs een liedje zingen en we kozen voor “Mie zèèkapitein” van Lucy Loes. Succes alom! Enkele leden zongen er ook eentje dat heette: “En uze bok is dood…..” (hier niet geschikt voor publicatie, maar wel leutig….).

We konden luisteren en kijken naar twee maal vier kandidaten die kwamen zingen, en daarna te horen kregen of ze door konden naar de volgende ronden, of de selecties moesten verlaten. Ze werden beoordeeld door een vakjury die op hun bekende draaistoelen hadden plaatsgenomen. We moesten veel applaudisseren op het gepaste moment en enthousiast zijn en de richtlijnen volgen (o.a. geen foto’s of filmpjes maken tijdens de opnames.) Het was een beleving op zich en echt interessant.

Na de opnames reden we naar een restaurant in de buurt om stoofvlees met frieten te eten. Daarna huiswaarts waar we rond acht uur aankwamen. Buiten goot het heel de dag water maar daar hadden we geen last van, het was absoluut een geslaagde, blije dag en voor herhaling vatbaar. Bedankt aan de initiatiefnemer van dienst voor deze gezellige dag.Tot de volgende keer? 
(Ginette)