Young Spirit ontrafelt het geheim van Hildegard

Young Spirit ontrafelt het geheim van Hildegard

24 augustus 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 26 juli kwamen een vijftal nieuwsgierige jongeren samen voor een dagje vol spel en avontuur in Oostende. In de voormiddag daagde de begeleiding hen uit met een aantal challenges, met fysieke proeven maar ook met enkele denkopdrachtjes. Zo vonden ze in de Bijbel aan de hand van een aantal verwijzingen tien vrouwennamen terug en speelden ze een rondje Klikipedia, met zo weinig mogelijk kliks van de ene Wikipedia-pagina naar de andere. Rond de middag maakten we zelf onze Mexicaanse taco’s, gevuld met kaas, kip of varken, guacamole en een uiterst pikant sausje. Na de maaltijd gingen we creatief aan de slag met verf en kalligrafie op canvas. Ondertussen kregen we een oproep van de geheimzinnige Hildegard, de vrouw van het woud, om ons te komen helpen het bos te redden. Dus trokken we naar ‘t bosje, niet zomaar voor een wandeling, maar voor een heuse speurtocht. Gewapend met gsm, pen en papier, vonden we via haar luisterberichtjes, opdrachten en woordraadsels, de zes woorden waarmee een zin moest gevormd worden. Zo konden we stap voor stap het geheim ontrafelen en het bos redden. Onderweg ontdekten we sporen van God in de natuur en stonden we verwonderd stil bij hoe wij God ervaren in al dat moois. Het werd een uitdaging voor alle zintuigen. Terug in De Takel sloten we deze mooie dag af met een blik op de toekomst en een bezinningsmomentje rond de brief van Paulus aan de Filippenzen: ‘Wees blij, wees vriendelijk en maak je geen zorgen… jullie horen bij Jezus.’

Op 2 september duiken we het nieuwe werkjaar in met een instuifmoment van 19.30 u. tot 22 u. in De Takel.  
(Johan Vervaeke)

De jongeren werden uitgedaagd tijdens de Bijbel-challenge (c) YSO
Met luisterfragmentjes en opdrachtjes werd het geheim van Hildegard ontrafeld (c) YSO
De begeleiding van YSO: Pedro, Johan, Kristine, Matthias en Fred (c) YSO