Damiaanactie op de Vuurtorenwijk

Damiaanactie op de Vuurtorenwijk

29 januari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het laatste weekend van januari staat altijd in het teken van de Damiaanactie. Leerlingen en leerkrachten van het O.-L.-Vrouwecollege op de Vuurtorenwijk voerden dan 3 dagen actie door stiftjes te verkopen. Proficiat daarvoor!

De Damiaanactie is een medische ngo die strijdt tegen enkele armoedeziektes. We kennen natuurlijke lepra (melaatsheid) maar ook andere ziektes zoals tbc en bergmelaatsheid worden door de Damiaanactie aangepakt. Een erg belangrijke schakel daarbij is de toegang tot gezondheidszorg. Daarom werkt de Damiaanactie vooral samen met de lokale mensen en biedt financiële en materiële ondersteuning in het realiseren van de bestrijding van deze ziektes. De Damiaanactie focust zich op vier domeinen: medische hulp ter plaatse; sensibiliseren en informeren van de bevolking; sociaal-economische hulp aan de patiënten (bv. Een rolstoel; krukken; …) en opsporing van nieuwe patiënten.

Dit jaar ligt het hart van onze campagne in Nepal, een land met heel wat lepralijders en mensen die besmet zijn met tbc. De opbrengst van de verkoopactie wordt integraal aan de Damiaanactie overgemaakt.

In naam van de vele duizenden patiënten, dank je wel.
(Meester Jan Christiaen)