Ruime voedselhulp bij WZS De Caproen

Ruime voedselhulp bij WZS De Caproen

17 april 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op maandag 6 april werd in De Caproen een voedselbedeling georganiseerd door de Welzijnsschakel. Een tiental vrijwilligers stonden klaar om zo’n 45 gezinnen te ontvangen. Allemaal mensen die het in deze crisisperiode extra moeilijk hebben om aan het nodige (voedsel) te geraken. Voeding wordt duurder, de goedkopere huismerken zijn uitverkocht, er zijn geen middelen om te hamsteren, met de kinderen gaan winkelen zit er echt niet in. Met een mooie subsidie van de Koning Boudewijnstichting kon de Welzijnsschakel heel wat extra producten aankopen om de eerste noden bij de gezinnen te lenigen. Naast verse groenten en fruit, een vleescolli, melk en water, werden nu ook verzorgingsproducten, wasmiddel, schoonmaakmiddelen, toiletpapier aangeboden. Er werd vooral bij lokale handelaars en landbouwers geshopt. Samen met de maandelijkse FEAD-producten, die ook nu door de gemeente opgehaald waren, was dit toch een mooi aanbod. Ook aan de kinderen werd gedacht. Zij werden verwend met wat extra’s. Uiteraard ontbraken ook de paaseitjes niet!

Een voedselbedeling organiseren in Corona-tijden vraagt natuurlijk om duidelijke afspraken en maatregelen. De vrijwilligers beschermden zichzelf met mondmasker en handschoenen. Het domein werd afgebakend met linten en buiten stonden stoelen zo opgesteld dat de ‘social distancing’ gerespecteerd werd. Slechts per twee mochten de mensen in de grote zaal om de producten uit te kiezen. Velen hadden dan ook de handen vol en omdat niet iedereen over een wagen beschikt, brachten we voor deze mensen de producten aan huis. Ondertussen werd er een praatje gemaakt met zij die buiten in het zonnetje stonden te wachten. Alles verliep dan ook in een vrij gemoedelijke en positieve sfeer. We ervaarden de dankbaarheid van vele mensen. Na een viertal uur waren alle gezinnen langsgekomen en konden ook de vrijwilligers, moe maar met een goed gevoel, naar huis, blij dat ze in deze omstandigheden de mensen nabij konden zijn.

Met de nodige financiële steun werd een mooi aanbod samengesteld. © JV
Heel wat vrijwilligers stonden in voor een goed verloop van de voedselbedeling (c) JRO