Eén uur voor/met Hem – de passie van Jezus van nabij

Eén uur voor/met Hem – de passie van Jezus van nabij

14 maart 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

De band Xamen bestaat uit drie muzikanten: Tim Lagae, Jasper Vanhoutte en Michaël Vandeweijer. Ze ontstond in de jeugdgroep Jongleven, een pluswerking op de parochie Sint-Audomarus in Bissegem waar pastoor Nikolaas tijdens de jaren dat hij lesgaf in het Sint-Amandscollege in Kortrijk in de weekends ging helpen en verantwoordelijk was. Na zijn benoeming tot pastoor ging de band haar eigen weg.

Zij creëerden de productie ‘Eén uur met en voor Hem’ om te getuigen van hun geloof. Ze brengen een hedendaagse voorstelling waar ze veel werk in gestoken hebben: de verhaallijnen, de muziek en omkadering, om het publiek mee te nemen in de beleving en echt even stil te staan met wat er indertijd gebeurd is. Projectie, licht, decor, opnames, een geluidtechnicus tijdens de voorstelling, techniek, schermen … Het wordt zeker de moeite waard. Vorig jaar traden ze onder meer op in Dadizele en Brugge. Nu dus ook in Oostende in onze eigen PE Galilea Bredene-Vuurtoren. We organiseren dit als geloofsverdieping in de veertigdagentijd, maar ook ten voordele van Broederlijk Delen.

Dit gaat door op vrijdagavond 22 maart om 19.00 u. (deuren open vanaf 18.30 u.) in de Sint-Antoniuskerk van de Vuurtorenwijk. Kaarten kosten 20 EUR, en voor jongeren onder 12 jaar (dus ook de vormelingen) 10 EUR. Je kan inschrijven door het bedrag te storten op de rekening van PE Galilea Bredene-Vuurtoren BE08 0689 3635 9013 met vermelding ‘1UVH, de naam en het aantal personen’.
Kaarten voor deze evocatie zijn ook te verkrijgen na de vieringen in onze kerken en bij onze teamleden. Betalen aan de deur kan natuurlijk ook. Na de voorstelling kunnen we nog even nakaarten bij een glaasje, dit ook ten voordele van Broederlijk Delen.

We nodigen jullie allen uit voor een beklijvend moment samen met de band Xamen. Daar zit de X in van Christus en ook het woord samen. En als je het splitst in X en amen, dan is het ook betekenisvol: we zijn geroepen om “amen” te zeggen op Christus.