Lichtmis in St.-Theresia en St.-Rikier

Lichtmis in St.-Theresia en St.-Rikier

22 februari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Lichtmiswandeling met eerste communicanten in St.-Theresia Duinen en St.-Rikier Dorp

Op zaterdag 4 februari was het gelukkig goed weer. Wel wat wind, maar vooral droog. Heel wat gezinnen konden dus in goede omstandigheden een kleine wandeling maken in het centrum van Bredene-Duinen. Het vertrek en eindpunt was natuurlijk de kerk waar een ploegje permanentie hield en om de 2 uur afgewisseld werd. De kerk was mooi versierd en Maria kreeg bij elke aankomst enkele lichtjes bij waardoor het Lichteiland groeide. En warme chocolademelk met een pannenkoek smaakte heel lekker na zo’n tocht. Hier enkele foto’s van het gebeuren.

Lees verder onder de foto’s

Lichtmisviering in St.-Rikier

Op zondag 5 februari waren de gezinnen met kinderen die gedoopt waren welkom in de Sint-Rikierskerk. Samen met de mensen van de parochie brachten zij een kaarsje aan in de viering bij Maria. Maria was trouwens mooi versierd en vooraan geplaatst door Erna en Marley, één van haar kleinkinderen. Een moeder las ook een tekstje voor bij het onzevader. Na de viering was er een kleine receptie waar met een half pannenkoekje en een glaasje mensen konden bijpraten en delen. Het smaakte en de mensen gingen gesterkt naar huis.