Eerste communietochten in St.-Theresia en St.-Antonius

Eerste communietochten in St.-Theresia en St.-Antonius

26 februari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

SINT-THERESIA

Zoals elk jaar had Jeannot weer heel wat vrijwilligers verzameld die bereid waren een standje van de eerste communietocht voor hun rekening te nemen. De ouders kwamen met hun kind om weer wat meer over de bijbel te vernemen. Bij het standje doopsel stond Julie paraat om het geheugen wat op te frissen bij wat voor de ouders reeds 6 jaar geleden is en voor de meeste kindjes helemaal nieuw . Martine leerde hen het verhaal van Zacheus eens grondig te bekijken en bij Daniel ging het over woorden, ook heel belangrijk in ons leven. Juf Debbie gaf uitleg over de eucharistische tafel en bij Katrien leerden ze wat dankbaarheid is. De voorlaatste stand bij Jeannot gaf wat meer inzicht in bijbelverhalen en last but not least bij juf Ann kwamen ze samen om te bidden. Een mooie avond die werd gesmaakt door de ouders en hun kinderen. We kwamen weer een stap dichter bij de grote dag van de eerste communie.

SINT-ANTONIUS

In diezelfde week kregen de kinderen van het O.-L.-Vrouwecollege en van de Morootjes op de Vuurtorenwijk diezelfde tocht voorgeschoteld. Kinderen en ouders deden enthousiast mee. Er was immers veel afwisseling en onze vrijwilligers deden allemaal fantastisch hun best om de kinderen te boeien met het verhaal van Jezus, telkens rond een ander accent gebracht (zoals hierboven al beschreven). Heel veel dank aan iedereen die komen helpen is bij het opzetten van de verschillende haltes en het opruimen achteraf. Bijzonder dank aan juf Joke, juf Sandra, meester Koen, en onze parochiale vrijwilligers Liliane, Nancy, Chris en Dorota voor jullie inzet. Vlak voor de kinderen naar huis trokken schonken we nog een glaasje wijn of fruitsap uit onze wereldwinkel. Een mooi initiatief!