Seniorenfeest in De Caproen

Seniorenfeest in De Caproen

26 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 19 november zat de zaal van De Caproen op Bredene-Sas goed vol met maar eventjes 175 welgezinde smulpapen. Bij het binnenkomen van de zaal werd je meteen een aperitiefje aangeboden. Je had de keuze: witte of rode wijn of een fruitsapje. Tegen 12 u. was praktisch iedereen aanwezig. Voorzitter (teamleider) Marnix Van Egroo heette iedereen welkom en vertelde wat ons te wachten stond, o.a. een Kerstfeest in december en in februari 2020 uitleg over een reis naar Armenië in september 2020. Daarna kwam zingever Pol Vanderghote nog even aan het woord en tenslotte kwam traiteur Mark Standaert even uitleggen wat we zo allemaal zouden voorgeschoteld krijgen.

Aan tafel en smullen maar
Het begon met een romig aspergesoepje en daarna kwam de hoofdschotel: varkenshaasje met archiducsaus, groentjes en kroketjes. Het opdienen van de hoofdschotel gebeurde door drie mannen die  telkens elk twee schotels aanbrachten. Het duurde wel even voor iedereen bediend was. Geen nood, het was erg lekker en er werd achteraf nog rond gegaan met extra vlees, groentjes en kroketten.

Zingen en lachen
Om 15.35 u. kwam Chris Vandecauter, zanger en humorist, ons vermaken met mooie Vlaamse liedjes, die iedereen kon meezingen zoals: “Daar bij die molen, Zie ik de lichtjes van de Schelde, Ik heb op zee mijn leven lang gevaren, e.a.”  Om 16.25 u. was hij klaar met zijn eerste optreden. Er volgde een pauze van een halfuurtje. Sommige mensen hadden er blijkbaar genoeg van en verlieten de zaal. Voor de blijvers was er tijd voor een flinke babbel en een lekker glaasje en tegen 17 u. begon Chris aan zijn tweede optreden. Bij het slotlied vroeg hij dat iedereen zijn buur bij de arm zou nemen en zo wiegde de hele zaal heen en weer bij het zingen van: “Ik hou van u… Geef me een kus…”. Tegen 17.45 u. was Chris ermee klaar. Marnix nam het slotwoord, bedankte Chris, en wenste iedereen een weerzien op het Kerstfeest. Chris was echter niet te stoppen en sloot af met: “Drink rode wijn…” Iedereen had echter al genoeg gedronken en beperkte zich tot het zingen van het liedje. Zo stapte iedereen iets voor 18 u. welgezind naar huis. Het was een leuke en voedzame namiddag geweest.  
(Karel Fischer)