Eerste communietocht in St.-Theresiakerk

Eerste communietocht in St.-Theresiakerk

3 mei 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een ruime opkomst van gezinnen voor onze Eerste Communietocht in de Sint-Theresiakerk in Bredene-Duinen. Deze ging door voor de kinderen van Sint-Rikier Dorp en Sint-Theresia Duinen. Sommige mensen hadden het woord “tocht” letterlijk genomen en kwamen heel ingeduffeld aan, met hun huisdier in een meeneemtas, even ingeduffeld als hen. Dat misverstand was gauw de wereld uit toen ze in de kerk kwamen. Zoals steeds stonden 7 haltes opgesteld, met telkens iemand er bij voor de uitleg. Konden de kinderen de verschillende opdrachtjes tot een goed einde brengen, dan kregen ze een sticker of mochten ze iets invullen op de kaart die ze bij het begin kregen. Zo hoorden de kinderen iets over het doopsel, over aan tafel gaan, over danken en bidden en nog meer. We kregen ook bezoek van de mensen van de naburige Pastorale Eenheid Kana met pastoor Bart en 2 catechisten, die deze tocht komende week organiseren voor de eerste keer. Jeannot, die de avond leidde, stond hen bereidwillig te woord. Dank aan alle medewerkers voor het vlotte verloop van deze avond. 
(Nikolaas Vanneste)