Kerstmis rond de stal aan de Visserskapel

Kerstmis rond de stal aan de Visserskapel

9 januari 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

26 december… tweede kerstdag… omstreeks vier uur in de namiddag…
Als voor een volkstelling zakten tientallen mensen van goede wil af naar de Visserskapel. Allen samen uiteindelijk met meer dan 260, gingen ze in op de uitnodiging van Ocarina, het Davidsfonds en de Confrérie van ’t Vynckx- en Woutermansambacht om er te verzamelen rond de kerststal. Ze luisterden naar het verhaal van Kerstmis en naar de – ondanks alle inspanningen overal ter wereld – nog lang niet alom gerealiseerde vredesboodschap van het kerstekind. Misschien zelfs actueler dan ooit. De bezinningsteksten, van de hand van Gilbert Vanleenhove, en het kerstverhaal werden afgewisseld met traditionele kerstliederen. Onder leiding van dirigent Germain Demuynck en onder de begeleiding van Ocarina werden ze door de aanwezigen uit volle borst meegezongen. Kerstwensen werden uitgewisseld en met een beker warme chocolademelk of Glühwein werd er geklonken op de goede afloop van 2016. De lukken van Georges Zwaenepoel, als voorproefje van en als wens voor een ‘gelukt’ 2017, werden gesmaakt door de aanwezigen.