VBS Duinen neemt deel aan Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds

VBS Duinen neemt deel aan Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds

21 maart 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

In oktober kregen we de uitnodiging om mee te doen aan de jaarlijkse Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds. Thema dit jaar was ‘VRIENDSCHAP’. In november leverden we onze werken in. Die werden door een jury van het Davidsfonds Bredene gelezen en beoordeeld. Er waren werkjes over vriendschappen met robots, met dieren,… verhalen over vriendschap in de natuur, vriendschappen in de toekomst en het verleden, … Sommige teksten waren fictie, andere non-fictie. Iedereen deed hard zijn/ haar best. Net voor de krokusvakantie kwam een delegatie van het Davidsfonds de winnaars bekendmaken in het vijfde en zesde leerjaar van de VBS Duinen.

In het vijfde leerjaar waren de prijsbeesten voor 5A: Linde, Jolien en Ine. Voor 5 B waren dat: Rafaël, Daan en Elle (was ziek bij de uitreiking, daarom koos Rhune een boek voor haar vriendin). Ze mochten elke een Davidsfondsboek kiezen als prijs.
In het zesde leerjaar waren de winnaars: Nienke, Maxim, Nabeela, Brent, Lien en Jentho. Ook zij mochten een nieuw boek kiezen.