Multiculturele viering bij VBS Duinen

Multiculturele viering bij VBS Duinen

8 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Net voor de herfstvakantie namen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van VBS Duinen even de tijd om te bezinnen en te vieren in de kerk. Ze deden dat in het thema ‘Verdriet en rouw over de hele wereld’, een multiculturele viering. Daarin hadden ze aandacht voor de vele manieren van afscheid nemen in verschillende geloven en culturen. Ze ontdekten dat veel dingen overal gelijk zijn. Dat mensen soms pijn ervaren en verdrietig zijn, om het even in welk land je woont of waar je in gelooft. De jongens en meisjes van het vierde leerjaar maakten tekeningen en collages die ze tijdens de viering voorstelden. Zo hoorden we dat ze soms verdrietig zijn als er ruzie is, als iemand weggaat, als er oorlog woedt, als een huisdier of een familielid sterft,… Het vijfde leerjaar zocht liedjes uit die bij het thema pasten: ‘Afscheid nemen bestaat niet’, ‘Ik hou van jou’, … , liedjes waar ze hun hart in legden en die ze met veel gevoel konden meezingen. Er werden teksten voorgelezen door het vijfde en zesde leerjaar en kaarsjes aangestoken. Het was een sfeervol moment, onder leiding van meester Tom en gedragen door alle kinderen. Dankjewel allemaal!